Beharangozó 17. hét: VIKINGS – PACKERS

Csoportmérkőzés következik, aminél számunkra maximum annyi a tét, hogy a második helyet megőrizzük a konferenciában, de a Packers-nek viszont minden győzelem számít, így jó kis meccs lesz.

Hogy melyik csapat fog nyerni? – na azt nem lehet megtippelni. A Packers-nek kell a győzelem, hogy a rájátszásról szőtt álmaikat továbbra is fenntartsák, de mi hozzuk a szoros meccseket, idén eddig hibátlanul és mivel ez is annak ígérkezik… na igen.

Áttekintés

Soha ilyen jól nem kezdett újonc vezetőedző a Vikings történetében, Kevin O’Connell a múlthéten Dennis Green rekordját adta át a múltnak azzal, hogy első évében 12. sikerét is megszerezte csapatával. Nyilván nem rossz kezdés, ráadásul ezt még kettővel akár tovább is növelheti, ha a Packers-t és a Bears-t is lelépik. A Vikings meccsei végig izgalmasak, egyáltalán nem unatkozhatunk idén. Persze volt 3 kivétel, mikor viszonylag hamar elengedhettük a meccset, de 11 alkalommal a meccs lefújásakor egy labdabirtoklásnyi volt a két csapat közötti a különbség. A mázli faktor kibeszélésén már túl vagyunk, ezek tudatos sikerek. Ha megnézzük, hogy az utóbbi években a szoros meccseken mi mindig a vesztes fél voltunk, akkor most csak annyi változott, hogy az akkor hiányzó apróságot idénre felfedeztük és alkalmazzuk.

A Packers nagyon rosszul indította az bár három siker jött az első fordulóbeli vereség után, az ötödik héttől kezdve 1-7-es mérleget tudtak felmutatni, ami nem megszokott a wisconsini csapattól. Azóta viszont lett annyi győzelmük, hogy esélyük van az alapszakasz utáni folytatásra, persze ehhez minden meccset hozniuk kell és a vetélytársaknak is úgy kell igazítaniuk a saját meccseiket, hogy az Rodgers-éknak jó legyen.

A meccsről

Kezdjük azzal, hogy a szakértők mindenféle szemrebbenés nélkül a Green Bay együttesét prognosztizálják győztesnek a vasárnap esti meccsre, de nem is csoda, megszoktuk már, hogy bármit csinálunk a Packers értékelésben mindig előttünk lesz. Az első fordulóban rendesen elkentük a szájukat, megalapoztuk, hogy a csoport idén miként fog formálódni. ENnek megfelelően mi már túl vagyunk a megnyerésén, míg a Packers imádkozik, hogy ott lehessen a palyoffban. 

Sok pont várható a találkozón, ami mondjuk olyan 50 körül alakulhat a két csapat között, nem fogunk tehát unatkozni. Eloszlásban nem hinném, hogy egyik vagy másik oldalra nagyon elbillenne, kiegyenlített és szoros végjátékkal záródó találkozó várható, amiből ugye eddig idén mindig a Vikings jött ki jobban. A győzelem természetesen az otthon játszó Packers-nek kell, míg mi a második kiemelt helyünket akarjuk megtartani. És mivel az Eagles-nél Hurts az alapszakaszban már lehet, hogy nem játszik, így akár rámehetünk az első számú kiemelésre is, de ez igazából nagyon kis százalékban múlik rajtunk.

Nálunk nyilván majd Justin Jefferson-ra kell figyelni, aki ha hoz egy olyat, mint az első héten, akkor rendben lehetünk. Bár tegyük hozzá, hogy a passzvédekezésben erősen feljavult a Packers, ligaösszességben a harmadik legjobb mutatót hozzák itt. Mi ugyanezen a téren nagyvonalúan mindenkit magunk elé engedtünk, de tény, hogy idén nem a Vikings védelméről szól az dal. Ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni nagyon kell a támadó egység, ami passzok terén meg is van, hiszen JJ, Hockenson, Thielen és Osborn is mind maximálisan megbízható célpontok, de jó lenne a futás terén is felnőni ehhez. Cook, ha csak a számokat nézzük és nem látunk bele a meccsekbe, akkor elég elfogadható mutatókat tesz le elénk, de a meccseket látva bőven van miért fogni az embernek a fejét.

Mindkét oldalon változik a támadófal. Nálunk Bradbury helyett Schlottmann adogatja majd a labdát Cousins-nak, aki nem rosszabb, de nem is jobb Bradbury-nél, mondjuk azonos szintet képviselnek. Jövőre kell egy kezdő centert draftolni, mondjuk ott van a Minnesota egyetemről John Michael Schmitz, aki a teljes egyetemi legjobbja sokak szerint, de maradjunk abban, hogy a top 3-ban biztos benne van.

A Packers részéről viszont három meccs hiányzás után visszatér David Bakhtiari, akivel azért könnyebb lesz a GB élete. Kell is mert Hunter és Smith ott lesznek és vadászni fognak Rodgers-re. Ez egy kulcsfontosságú párharc is lesz a meccsen, hogy a pass Rush mennyire fog működni nálunk. Valamikor nagyon megy, valamikor pedig azt sem tudjuk, hogy egyáltalán ilyen létezik-e.

Nem csarnokban és nem is jó időben fog zajlani a meccs ez is nehezítő körülmény lesz számunkra. Persze erre az edző is gondolt, hiszen a héten több alkalommal is kinti edzést vezényelt le a Vikings játékosoknak, hogy szokják a klímát. Az, hogy ez mennyire lesz elég, az vasárnap este kiderül.

Múltidézés

Nem kell olyan sokat visszamenni az időben, hogy egy Vikings-Packers meccsbe botoljunk. Idén az első játékhéten a Vikings hazai pályán fogadta az ellenfelét, akiket meglepően könnyedén, 23-7 arányban múlt felül, ez volt az első és utolsó nem szoros győzelme a lila csapatnak. Egyébként összességében a 125. összecsapására készül a két fél, jó lenne ezt a jubileumi meccset győzelemmel ünnepelni. Az örökmérleg a csapatok között még mindig a Packers felé billen, de szépen lassan jövünk fel, már csak 7 meccs a Packs előnye.

Sérülésjelentés

Nálunk Bradbury mellett Lynch nem fog biztosan pályára lépni, ő ugyanis már a szezonban sem fog játszani vállsérülése miatt. Dantzler a hírek szerint játékra kész, így a CB sorunk kicsit erősödhet.

A hazai oldalon az elkapó Watson és a CB poszton játszó Nixon játéka kérdéses.

Tipp a mérkőzésre 

A meccsen szinte minden szakértő a Packers győzelmére voksol és akár lehet is benne valami. Nem tudom, hogy miként de valahogy kiizzadjuk a győzelmet a már szokásos szívrohamokkal teli mérkőzésen és nyerünk. A tipp pedig:

Vikings 25, Packers 23

Tippelőink nagy része természetesen Vikings győzelmet vár, de akad pár, aki a Packers-re tett.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.