Átalakulások a támadófalban a sok sérült miatt

Nem igazán kedvez nekünk az élet a támadófallal kapcsolatban idén több sérülés miatt kihagyott meccs, gyenge újonc szereplés, semmi nem a mi kezünkre játszik.

Már az edzőtáborban kérdés volt, hogy végül ki lesz a kezdő a jobb oldali guard posztján. Ezt a megtiszteltetést végül az újonc Ed Ingram nyerte el, de az eddig eltelt időben látottakat nézve elképzelni sem tudjuk, hogy az általa korábban legyőzött vetélytársak milyen teljesítménnyel rukkoltak elő.

Ingram sajnálatos módon a remek előszezon után pocsék idényt produkál, ő a támadófalunk leggyengébb láncszeme. Néha kész átjáróház az általa védett terület, de volt zsinórban három olyan meccs is, ahol sackelte az irányítónkat. 

Ám most ne vele, hanem a sérültekkel foglalkozzunk, akikből sajnos sok kijut így a szezon végére. Darrisaw sorozatos agyrázkódásai miatt több meccset is kénytelen volt kihagyni, helyett Blake Brandel állt be a bal oldali tackle posztra. Ám ő is megsérült, így a csere cseréje Oli Udoh léphetett pályára. Szerencsére Darrisaw visszatérhetett, de közben kihullott a centerünk, Bradbury, aki helyére Schlottmann érkezett. Ám a legutóbbi mérkőzésen nagyon szerencsétlenül alakult a helyzet, még az első negyedben le kellett őt segíteni a pályáról és egyből az öltözőbe vitték. Később kiderült, hogy szárkapocscsonttörést szenvedett, így idén már nem láthatjuk őt. A center cseréje is lesérült, így az eddig csak tackle poszton játszó Chris Reed állt be és adta a labdát az irányítónak. Reed idén még egyetlen alkalommal sem lépett pályára nálunk, ráadásul életében most először szerepelt centerként, ez sajnos nagyon kijött a Packers ellen. Természetesen nem hibáztatható ezért, kényszer helyzet volt.

Állítólag a héten már nagyon sokat gyakoroltak, hogy a Bears ellen már rendesen menjen a snap, Cousins is meg van vele elégedve.

De a vezetőség sem volt tétlen és szerződtetett egy center, méghozzá Greg Mancz-ot, akinek van már tapasztalata, hiszen 63 meccsen játszott eddig, ebből 32 alkalommal kezdőként kapott lehetőséget. 2020-ig öt éven keresztül a Texans-nál teljesített, de azóta két év alatt mi már az ötödik csapata vagyunk.

Austin Schlottmann tehát IR-re került, így sem az alapszakaszban, sem a playoffban nem láthatjuk. Ugyanígy járt a falunk egyik legmegbízhatóbb tagja Brian O’Neill is, akinek a vádlisérülése sajnos olyan mértékű, hogy ő is IR listára került, ő sem bevethető már idén.

Bár csak a tartalékok közé, de tackle posztra is szerződtettünk játékost. Bobby Evans 4. éve van az NFL-ben és eddig a Rams csapatában játszott. 34 meccsen lépett pályára, 12 alkalommal kezdőként ebből idén négyszer.

Nem állunk túlságosan jól és ha idevesszük, hogy Darrisaw idén már háromszor szenvedett agyrázkódást, vele óvatosak leszünk, hogy a playoffig egészségesen tartsuk. Ebből következik, hogy az utolsó alapszakasz meccsre három helyen sem az eredetileg kezdő játékosunk fog játszani.

fotó: startribune.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.