Komoly tét nélküli meccs volt Chicago-ban, de a biztonság kedvéért azért csak megnyertük

Igazából nem volt nagy tétje annak, hogy mi lesz a Bears elleni találkozónak a vége, de presztízsveszteség lett volna kikapni, így végül megnyertük.

Nagyon előszezon hangulata volt a meccsnek, főleg már a második félidőben, mikor már a cserék és a cserék cseréi játszottak mindkét oldalon.

Számunkra a kiemelés javítása, a Bears-nek az estleges 1/1 a Draft-on volt a célja ezzel a találkozóval. Nekünk nem, de utóbbinak összejött, annak köszönhetően, hogy a Texans győzni tudott az utolsó fordulóban. Nekünk maradt az összesített harmadik hely a 49ers könnyed sikerének köszönhetően.

Az első félidőben még a kezdők játszottak, O’Connell még a meccs előtt elmondta, nem lesz kivételezés és pihentetés.

Már igazából az első félidőben eldőlt a meccs. Cousins 225 passzolt yardja mellé 1 TD-t is kiosztott, Thielen húzta le az átadást a célterületen. Vele kapcsolatban egyébként fel-fel jönnek a találgatások, hogy jövőre már nem ő lehet Jefferson mellett a második számú elkapója a csapatnak, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy Osborn fogja ezt a szerepet betölteni. Tény, hogy Thielen nagyon háttérbeszorult idén, önmagához képest alig volt elkapása, persze 6 TD-t szerzett, de nem volt kiemelkedő idénye és Osborn, aki kevesebb lehetőséget kapott majdnem hasonló számokat tud felmutatni. Ezen a meccs is például 117 yarddal járult hozzá a sikerhez. Ez volt a második 100+ yardos meccs idén.

Aki még elemében volt az a futó Mattison, két TD-t is sikerült begyűrnie. Most kicsit több lehetőséget kapott, már csak azért is, mert Cook viszonylag hamar kiszállt sérülést miatt. Vele kapcsolatban a hír, hogy nem tűnik komolynak a sérülés, de több részlet még nincs.

Szóval Mattison 2 futott TD-vel is jelentkezett, karrierje során ez volt az első duplázása egy meccsen. Nem tudjuk, hogy jövőre is marad-e, már idén is kezdő akart lenni, akár itt akár máshol, ahol kell egy jó futó szerintem őt is meg fogják vizsgálni.

Akire érdemes lesz figyelni, az az elkapó Jalen Nailor. Nailor a Michigan State-ről érkezett, idén újonc évében csak így év végén lépett elő, de a lehetőségeihez mérten bőven túlteljesített, yardjaihoz most is hozzátett 62-t.

Nem izgultuk magunkat agyon az biztos, a második félidőre mindenhol csere játékos játszott. Nálunk Mullens lett az irányító, aki nem is mutatott vészes teljesítményt. Persze egy eladott labda bejátszott, de 13-ból csak két rontott passza volt, jó csere.

A vége 29-13 a Vikings javára, nem ez a meccs volt az évszázad meccse.

A múltheti Packers elleni megsemmisülés után jó kedvvel zártuk az alapszakaszt és várhatjuk a rájátszást.

És bár nyertünk, de a 49ers is, így maradtunk a harmadik kiemelt csapat és így a New York Giants-el küzdhetünk meg a wild card körben. A csoportgyőzelemnek hála tehetjük ezt hazai pályán, így ebben a szezonban már másodjára vendégül látjuk a nagy alma csapatát. És ha már egyszer sikerült nyerni ellenük, akkor miért ne sikerülne mégegyszer?

A meccs pontos időpontja is megvan már, tehát találkozunk vasárnap magyar idő szerint 22:30-kor.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.