Beharangozó Wild Card: GIANTS – VIKINGS

Mindkét csapat kiböjtölte az időt, hogy ismét playoff meccset vívjon, a Vikings hazai pályán fogadja a Giants együttesét.

Két újonc vezetőedző is a rájátszásba vezette a csapatát az első évében, nem is kell ennél jobb bemutatkozás. Ám itt azonban nem állnak meg egyikük sem, hiszen egy Wild card körből való továbbjutás még nagyobb dicsőség lenne számukra. Ne és persze a csapatoknak is, akik a szezon előtt nem biztos, hogy a rájátszás várományosai voltak.

Most azonban itt vannak és az első körben mindjárt egymás ellen bizonyíthatnak.

Áttekintés

Nem is kell olyan túlságosan messzire visszamenni az időben, hogy e két csapat egymás elleni meccsébe bukkanhassunk. December 24-én a Vikings egy izgalmas és szoros meccsen (mi más lenne) egy Greg Joseph által 61 yardról értékesített mezőnygóllal nyertünk. Mindkét csapat jól kezdte az idényt és meglepő módon hamar playoff esélyesek lettek. Mint írtuk nem feltétlenül várták bármelyik csapatot is ide, bár nyilván a szurkolók titkon reménykedtek benne. A Vikings sok szoros meccset játszott, azokat mind meg tudta nyerni és egy elég szép 13-4-es mérleggel érkezett meg ide a rájátszásba. A Giants szintén remekül indította a szezont, már 7-2-es mérleggel is álltak, mikor valami visszavetette őket. Azóta csak 2 győzelem, 5 vereség és 1 döntetlen volt a mérlegük, de végül úgy alakult, hogy bejutottak és 6. kiemeltként részt vehetnek az utószezon küzdelmeiben.

A meccsről

Vajon egy revansot láthatunk ma este? A Giants karácsonykor nem sokkal, mindössze 3 ponttal maradt alul a Vikings-al szemben, így minden bizonnyal mindent megtesznek, hogy elégtételt vegyenek és tovább csorogjanak a következő körbe.

A két csapat két különböző játékorientációban erős. A Vikings a teljes alapszakaszban inkább a passzjátékot erőltette, ezzel jöttek is szépen a yardok, nem hiába lett a legtöbb yardot elkapó játékos a szezonban Justin Jefferson, de a szezon közben ideérkezett is bőven túlteljesítette a várakozásokat. A futásnál már más a helyzet a hazai oldalon. Cook bár számokban egy elfogadható szezont hozott össze, de aki nem csak a statisztikából indul ki és a meccseket is megnézte az láthatta, hogy a futójáték az esetek döntő többségében csak akadozott vagy teljesen súlytalan volt. A borzasztó mutatót néha csak egy-egy váratlan, kimagasló futással tudta kozmetikázni, ezért jelezzük a számok mögé kell nézni. Pedig lehet, ma itt kell keresni a kenyerünket a Giants ellen, mert futás ellen nem a legjobb a védekezésük, meccsenként még nálunk is bőven több yardot kapnak, amivel igencsak hátul helyezkednek el a rangsorban. Passzvédekezésük átlagosnak mondható, de ezt láthattuk is a karácsonyi meccsen. Daniel Jones magára talált a szezon végére, bár a számok nem ezt mutatják mégis a legpontosabban passzoló irányító volt az utolsó négy meccsen, még Mahomes-t is előzi.

A mi védelmünk mély passzok terén kész átjáróház, idén nem sikerül megoldani, hogy egy-egy nagy játékkal ne hozzuk helyzetbe az éppen aktuális ellenfelet. Nyilván a Giants-ben közel sincsenek olyan kaliberű elkapók, mint nálunk és ez most nem sárdobálás, ezek tények. Mégsem dőlhetünk hátra.

De ahol tényleg több fog ma kelleni, az a futás elleni védekezés. Barkley, aki újonc évére hajazó szezont fut, nagy fegyvere a vendég gárdának. Ráadásul nem csak futásoknál tömik ki labdával a futót, hanem passzoknál is bevonják, idén 57 elkapása van, ami furcsa kimondani, de a legtöbb elkapás, ami a Giants-ben idén egy játékostól fel lett jegyezve. Nálunk is volt ilyen időszak, mikor Cook-nak több elkapás ment, mint az elkapóknak, de ez még a JJ éra előtt volt. Nem is hiányzik egyáltalán.

Mivel szoros meccs lesz nem mehetünk el szó nélkül a Vikings egyik gyengesége mellett, a rúgójátékos, Greg Joseph mellett. Igazából tényleg teljesen lutri, hogy mikor hogy játszik, mert van mikor sorra hozza a kiváló rúgásokat és rúgja be például a franchise rekordot jelentő 61 yardos, győzelmet érő mezőnygólt, máskor képes egy meccsen kétszer is extra pontot hibázni vagy rövid távról mezőnygólt mellérúgni. Mivel most minden pont számítani fog és mindenki egy szoros meccset vár, ennek nagy lehet a jelentősége. Könnyen lehet, hogy a végén megint Joseph dönt. Vagy épp a túloldalon Gano, aki a szezonban csapatrekordot jelentő 119 pontot szerzett együttesének. Pontosabbnak mondható, mint Joseph, mert Gano-nak csak három rontott mezőnygólja és két kihagyott extra pontja van, míg nálunk ezek a számok hét és hat.

Szoros meccset várunk és tényleg folytatódhat a tendencia, miszerint megint egy labdabirtoklásnyi lesz a végén a különbség, ebben viszont kétségtelenül mellettünk szól idén az élet, hiszen 11 alkalomból egyszer sem csalódhattunk.

Múltidézés

Alig pár hét telt el a legutóbbi találkozásunk óta, akkor főleg a labdaszerzéseknek köszönhetően és persze az így szerzett mentális előnynek is mi nyertünk egy igen szoros meccsen. 31. alkalommal találkozunk egymással a Vikings vezeti az örökmérleget 18-12-re.

Sérülésjelentés

A sérültjeink a támadófalban szerencsére többnyire visszatérhettek, így Bradbury a center, míg Brandel a tackle poszton kezdhet. Ami viszont nem jó hír, hogy Dantzler és Harrison Smith is csak kérdéses besorolást kapott, a játékuk nem biztos és ez még fájhat ezen a meccsen.

Tipp a mérkőzésre

Szoros meccsen, az előzetesesen megjósolt pontmennyiség lesz a meccsen és szerintem ezt meg fogjuk nyerni. Megérdemeljük, hogy menjünk egy kört. Ennek ismeretében a tipp:

Giants 21, Vikings 25

Tippelőink döntő többsége is hazai sikert vár.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.