Új védő koordinátort keres a Vikings, szépen haladnak az interjúk

A csúfos szezon után nem maradt más választás a vezetőedzőnek, O’Connel-nek, minthogy változtasson a stábja összetételén, így Ed Donatell-nek mennie kellett.

Nem, hogy javult volna még rosszabb lett a csapat védelme, mint Mike Zimmer utolsó védelme alatt, sőt 1 ponttal többet is kapott, összesen 427 volt a defense által kapott pont. De a majd 400 bekapott yard se mutat jól, így egy év után változtatni kellett. Ez, ahogy a vezetőedző is fogalmazott a csapat jövőjének érdeke, ezért egy év után megvált Ed Donatell-től.

Most lázas keresés zajlik a védelem élére, már több interjún is túl van a csapat, de még van hátra bőven.

Elsőként a sokak által vágyott Brian Flores-t szerettük volna interjúztatni, aki jelenleg a Steelers LB edzője. Flores tavaly a legfőbb esélyes volt a Miami vezetőedzői posztjára, de végül nem őt választották, így a Steelers-hez ment dolgozni. Az engedélyt megkértük a Steelers-től, várjuk a fejleményeket.

De addig sem állunk meg, már két potenciális jelölt is túlvan az interjún.

Elsőként a New Orleans Saints társ defense koordinátora és defense fal edző járt nálunk a hétfői napon.

Ryan Nielsen már 2022 óta van az edzői pályán, de 2017-ig az egyetemi bajnokságokban tevékenykedett, minden esetben a védelem oldalán.

2017 óta van a Saints alkalmazásában, főként a defense fal edzőjeként, de volt vezetőedzői asszisztens és társ védelmi koordinátor is.

Sokat nem tudni Nielsen munkásságáról, persze a számokat meg lehet nézni, de ha esetleg rá esik a választás, akkor jobban beleláthatunk a munkájába. Egy biztos, hogy mióta a Saints csapatánál van a New Orleans védelme a liga harmadik legtöbb sack-et összehozó védelme. 2017 óta 233 alaklommal vitték földre az irányítót

Másik jelöltünk a keddi napon végzett az interjújával. Sean Desai jelenleg a Seattle Seahawks csapatánál dolgozik, de eddigi edzői pályafutása során volt már védő koordinátor.

2021-ben a csoportrivális Chicago Bears-nél töltötte be ezt a pozíciót. Desai neve azonban számunkra is ismerős lehet, hiszen tavaly is volt nálunk, pontosabban O’Connell vezetőedzőnél interjún ugyanúgy a védő koordinátori posztra, de akkor Ed Donatell-re esett a coach választása.

Egyelőre ők azok, akik a csapattal kapcsolatba lettek hozva. Azt nem tudjuk, hogy lesznek még-e további interjúk, de szinte biztos lesz még egy vagy kettő.

fotó: yahoosports

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.