Thielen számára minden a Vikings, Cook egy kicsit másképp látja

Fájdalmas időszak elé nézünk abból a szempontból, hogy bár a fizetési sapkát megemelték a csapatnál mégis szükséges lesz meghozni olyan döntéseket, melyek a szurkolók közül is sokakat érzékenyen fognak érinteni.

Most ne beszéljünk Kirk Cousins esetleges szerződéshosszabbításáról és, hogy az mennyi pénzt vinne el megint a keretből, mert erről még maga a GM sem nyilatkozott, bár tény azt kijelentette, hogy szeretnének hosszabbítani.

Több olyan játékosunk van, akik indokoltan vagy indokolatlanul túl nagy részt visznek el a fizetési sapkából, amivel valamit kezdeni kell, hiszen valahogy a jövőt is kell építeni a csapatnál, amihez viszont pénzre van szükség.

Kezdjük a sort Adam Thielen-nel. Egyik személyes kedvencem, már akkor mondtam, hogy nagy játékos lesz belőle, mikor még csak egy próbanapon vett részt a 2013-as Draft után. Szépen lassan szorgalmas munkával a csapat egyik legjobb lekapójává küzdötte fel magát. Hosszú évek után például ő volt az, aki egy szezonon belül ismét legalább 1000 elkapott yardig jutott el a Vikings színeiben és ez azóta már többször megismétlődött.

Ám az idő előrehaladta már rajta is meglátszik. Mire elindul a szezon betölti a 33. életévét, ami persze nem baljós szám, de tény, hogy bár még mindig az egyik legstabilabb elkapónk, a sebessége már nem a régi. Ebben az évben sok meccsen, mintha a pályán sem lett volna. Na persze ez nem varrható a nyakába, mert hiába volt ott, ha az irányító 3 negyeden keresztül felé se néz, úgy tényleg nehéz érvényesülni. Ennek ellenére még mindig jól futja az útvonalakat és stabil keze van, fontos és megbízható célpont. Na de ugye a fizetés. Az ő esetében a fizetése 2023-ban pár dollár híján eléri a 20 millió dollárt, amit ha Cousins-t nem vesszük ide, akkor az Ő része viszi el a legtöbb pénzt. Ezzel valamit kezdeni kell, a csapat szinte biztos, hogy ennyit nem szeretne fizetni. Nem azt mondjuk, hogy nem érdemli meg, de gondolni kell a jövőre is. És ezt pontosan tudja Thielen is, aki tisztában van a dolgokkal. Úgy tűnik, hogy a játékos mindenképp Minnesota Vikings játékos maradna, mert belemenne a fizetésének akár jelentős csökkentésébe is, mert mink kijelentette Vikings játékosként akar visszavonulni. A tárgyalás a felek között zajlik, hamarosan kiderül mire jutnak.

Nem így áll hozzá a csapat elsőszámú futójátékosa, Dalvin Cook, aki kijelentette, hogy semmiképp nem szeretné hogy a fizetését csökkentsék. Cook egy megosztó játékos, mert van amikor elszabadul és képes egy 50-70 yardos futást kihozni magából egy-egy meccsen, de idén is leginkább azt láthattuk, hogy 2-3 yardokat halad előre vagy épp hátra. Nem bizonyult olyan nagy fegyverténynek a csapatnál, mint kellett volna. Persze dolgozott becsülettel, de az általa nyújtott teljesítményre a csere futó Mattison is képes ezt láthattuk pár alkalommal. Cook tehát nem menne bele a fizetésének csökkentésébe és így kicsivel több, mint 14 millió dollárt kéne neki kifizetni. Ezáltal tehát szóba jött vele kapcsolatban, hogy talán elcserélnénk őt egy másik csapattal, akár játékosra, akár draft cetlire.

Leginkább szóbahozott együttes a Miami Dolphins, akiknek szükségük lehet egy futóra. Meglátjuk mi lesz a történet vége. Mattison egyébként már szeretne kezdő lenni, ez akár kapóra is jöhetne nekünk, meg lehetne nézni idén mire is képes. Cserének ott van Nwangwu és Chandler is, akik jó játékosok, csak alig kapnak lehetőséget.

A védelemben is van 3 olyan játékos, akik lehet szeptemberben már nem lila mezben feszítenek. Danielle Hunter, Za’Darius Smith és Harrison Smith. Bár legutóbbiról simán el tudjuk képzelni, hogy belemegy a fizetése csökkentésébe csak, hogy továbbra is a Vikings tagja legyen, a többiekről ez nem biztos, hogy lejön. Za’Darius amilyen jól kezdett, annyira belesimult az átlagba a szezonban. Nem tudott olyan kiemelkedőt nyújtani, mint az várható volt. Ő valószínű az egyik biztos távozó a csapatból. A másik lehet Danielle Hunter, aki rengeteget sérült és nem hozza azt a szintet, amit elvárhatnánk tőle.

fotó: yardbreaker.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.