8 szezon után távozott a védelmünk egyik alapembere, Eric Kendricks

Váratlanul ért minket a hír, hogy a hétfői napon a Minnesota Vikings csapatánál bejelentették, hogy lemondott Eric Kendricks további szolgálatairól.

Persze a bevezető mondat nem teljesen állja meg a helyét, mert azért számítottunk arra, hogy idén a holtidényben jó pár olyan változtatást fog eszközölni a vezetőség, ami nekünk szurkolóknak nagyon fájdalmas lesz.

Az elküldött játékosok sorát Eric Kendrick, a Vikings veteránja nyitotta meg. Hétfőn jött a hír, hogy a csapat megköszönte az eddigi munkáját. Ennek semmilyen személyes oka nem volt, csupán üzleti.

Ezzel a lépéssel ugyanis majd 10 millió dollárt fogott a Vikings a fizetési sapkában, amiben igencsak kell az erősítés, mert nagyon gyéren állunk.

Gyorsan repül az idő, emlékszem mikor Anthony Barr 2015-ben nagyon örült annak, hogy egyetemi csapattársa is csatlakozik hozzá a Vikings nevű kalandban. Teltek az évek és Kendricks nagyon jó játékossá fejlődött, 2019 All-Pro keretbe is bekerült, de egy évvel később, 2020-ban futotta a legjobb évét. Azóta azonban mintha kicserélték volna. Soha nem láttunk egy játékosnál akkora teljesítmény visszaesést, mint Kendricks esetében. És ez nem azért történt mert öreg lenne vagy ne tudná tartani a lépést a többiekkel. Eric csupán csak a rendszer áldozata lett. Ed Donatell érkezésével a védelmünk alaposan átformálódott bízva abban, hogy ez hiányzik az áttöréshez. Ennek az átalakításnak lett Kendricks az egyik áldozata, mert olyan játékot kényszerített rá, ami egyszerűen nem feküdt neki. Ember elleni védekezésből átrakták őt zónavédekezésbe, ami nem ment neki ezt láthattuk a szezonban. A sok kudarc a pályán az önbizalmát is visszavetette és csak szenvedett a pályán.

Ez és persze a spórolás lehetősége vezetett el ahhoz a lépéshez, amit a vezetőség hétfőn bejelentett.

Eric Kendricks így szabadügynökként új csapatot találhat magának a következő idényre. Négy csapatot jelöltek meg vele kapcsolatban, mint lehetséges következő állomást ahol el tudják őt képzelni a 2023-as szezonban. Ezek a Giants, a Cowboys, a Broncos és a Chargers.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.