Jordan Addison kiválasztásával tökéletesre csiszolták a Vikings elkapósorát

Végülis igaza lett a legtöbb mock draft készítőnek, na nem abban, hogy Hooker-t hozzuk el első körben, hanem hogy Thielen után maradt űrt egy elkapóval töltjük be.

Talán nem, sőt biztos, hogy nem ez volt a legnagyobb hiányposzt a csapatban, mert a 2022-es támadósor elég jól nézett ki összességében, persze volt mikor többet is nyújthattak volna, de összességében vállalható volt. Ennek ellenére a vezetőség úgy ítélte meg, hogy kell egy jó elkapó, aki Jefferson mellett a másik kezdő pozícióban szerepelhet.

Ennek eredményeképp született meg a döntés, hogy az első körben Jordan Addison-ra, a USC elkapójára esett a választást.

Addison-nak meglehetősen lenyűgöző eredményei vannak az egyetemi karrierjében. Főiskolai karrierjét a Pittsburgh-ben kezdte, ahol két évet töltött mielőtt átcserélt volna a nyugati partra. 2021-ben kiemelkedő évet produkált, az elkapott TD-t terén nemhogy a konferenciában, de a teljes ligában nem volt párja, Addison 17 pontszerzésig jutott ezért a liga legjobb elkapójának járó Blietnikoff díjat is bezsebelhette.

Két év után átcserélt a USC-hez, ahol habár az elkapott TD-k száma visszaesett a teljesítménye ne. Sőt, ha lehet mondani a fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Első éveiben probléma volt vele kapcsolatban, hogy a kelleténél jóval több elejtett labdája volt, ami miatt – a sok TD ellenére – nem mondták ki őt élenjáró elkapónak. A USC-nél ezen nagyot javítottak és megtanították elkapni, 2022-ben 59 elkapás mellett csak két elejtett labdája volt. 

Addison ügyesen párosítja a játéksebességet, a hirtelen irányváltást, nagyon jó útvonalfutó. Több helyen is írják és az eddig mutattak alapján is mondható, hogy talán kicsit lassan éri el a csúcssebességét. Elkapónak nem éppen a legideálisabbak a méretei, de ez némiképp kiváltható a játéktudással. Izmot mindenképp fel kell szednie magára, hogy az liga legjobb CB-i ellen is felvehesse a versenyt. Kicsit törékeny játékosnak néz ki, de ez ne tévesszen meg senkit, ő egy igazi plug and play játékos, akire már az első naptól kezdve számíthatunk, már kezdőként is.

Nagyon jó választás lett, hiszen az ellenfelek védelmének már nem csak Jefferson-ra és Hockenson-ra kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem a frissen a ligába érkezett Addison-ra is.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.