Túl az OTA-n és a kötelező Minicamp-en

Véget értek az OTA edzések és a játékosok már túl vannak egy MiniCamp-en is, nézzük mi történt ebben a pár napban.OTA_2

Minneapolis-ban ha nem is hasonló az időjárás, mint itt Magyarországon, de ott is verdesi a hőmérő a 30 fokot. A játékosok folyamatosan készülnek, hiszen az előttük álló idény különleges lesz.

Különleges bizony, mivel új otthonra talált a csapat, beköltözünk a US Bank Stadium-ba. Az építkezéssel olyan jó ütemben haladtak, hogy 6 héttel korábban ünnepélyesen átadták a stadion kulcsát. Már a szurkolóknak is el lehet menni megtekinteni akár belülről is az új komplexumot.

A kezdeti játékosmozgás abbamaradt, most már a csapatok megpróbálnak a rendelkezésükre álló keretből kihozni azt, ami a csúcsra repítheti őket. A Vikings-nál jelenleg 88 szerződéssel rendelkező játékos van, azaz még ketten beférnének a maximális 90 fős keretbe, de egyelőre nem igazolunk senkit.

Az OTA edzések véget értek már és már a kötelező minicamp-en is túllendültek a játékosok a napokban, nézzük mik történtek.

A maradék 4 OTA edzésen naponta 90 percet edzettek a játékosok még felszerelés nélkül, igaz sisak volt rajtuk, de a kontakt továbbra is tiltott.

Egyik napon a special team-re hegyezték ki az edzés java részét, így a főszerepben a két rúgó játékos, Walsh és Locke volt. Walsh ugye hatalmasat rontott tavaly és ez a kiesésünket okozta, de a szezon közben is éreztük rajta a bizonytalanságot. Most nyomás alatt próbálták őt a minél jobb teljesítményre sarkalni és ez úgy tűnik sikerrel járt, hiszen szinte hibátlanul végezte el a rúgásokat.

A 7 a 7 elleni játék is gyakran előkerült, a csapat mind a négy irányítója irányíthatta a maga kis összerakott csapatát. Az irányítók közül Bridgewater, Heinicke és Stave volt az aki kiemelkedett, Hill hozta az egyenletes teljesítményét. Ők hárman többször osztottak ki mély passzokat, amikért az elkapóknak kicsit szedniük kellett a lábukat, de többségében pontszerzéssel értek véget a támadások.

A védelemben villogott egy kicsit Griffin, az új szerződéssel rendelkező Sendejo és Smith is. Az irányítóknak a minicamp idején nem mindig hagytak teret, hogy az elkapókkal remek összjátékot hozzanak össze.

A minicamp nem csak a kemény edzésekből, de mókából is áll. Itt a Vikings csapatában mindenképp, hiszen a nemrég születésnapot ünneplő újonc elkapó Laquon Treadwell vadonatúj terepjáróját telepakolták gyümölcsszeletekkel. Nem számolták meg pontosan, de olyan 60 ezer darab gyümölcsszeletre tippelnek. Ide kattintva megnézheted az eredményt.

Bár a csapatnál most kicsit túltengés van RB poszton, a szokásos trió volt mindig főszerepben. Peterson, McKinnon és Asiata edzett az első két csapattal, a többi futó csak a harmadik és negyedik csapategységgel mozogtak. Ebből persze nem kell messzemenő következtetést levonni, mert a felkészülés lényegi szakasza majd úgy is a több hetes Training Camp lesz.

És ha már Training Camp, akkor meg kell említeni, hogy idén 51. alkalommal megy a csapat Mankato-ba, ahol július 28-tól egészen augusztus 14-ig tart. Zimmer-ék ráadásul azt is bejelentették, hogy a Bengals elleni meccs előtt, ami augusztus 12-én lesz, 10-én és 11-én közös edzést tartanak majd a Cincinnati-vel. Ez nem szokványos a csapatnál, legalábbis emberemlékezet óta nem volt ilyen, hogy együtt edzünk a majdani ellenféllel.

Még mindig kitart a csapatnál az eddigi egyetlen egyenesen Európából draftolt Moritz Böhringer. Sőt egyenesen jól érzi magát. Ez mondjuk érthető, ez volt az álma, hogy a Vikings csapatában szerepelhessen. Persze nem könnyű, mert így, hogy „különc” nagyobb figyelem övezi őt, de eddig úgy tűnik bírja a terhelést. Az angolt még töri, ez az adott interjúiban is meglátszik, de folyamatosan tanul. Minden reggel Stave-el, Ganus-al és Morgan-el reggelizik, jó barátságot ápol ezzel a három játékossal, de persze a többiekkel is jól kijön. Sokat segít neki a munkában az elkapó edző George Stewart és az elkapó edző segéd Drew Petzing, de sokat tanul a csapatársaktól, Diggs-től és Thielen-től is.

A második minicamp után kicsit meglepőt húzott a Vikings edzője, Zimmer ugyanis azt mondta, hogy a harmadik napi edzés elmarad, köszöni mindenkinek az eddig munkáját.

Azt mondta, hogy a csapat keményen dolgozott az elmúlt hetekben, most elmarad ez az edzés. 12 edzésen vannak túl a játékosok, Zimmer szerint a csapat maximálisan felkészült az edzőtáborba vonulásra. Még pontosan egy hónap van az edzőtáborig, onnantól kezdve a játékosoknak mindent bele kell adni, hiszen jön az első, majd a második keretszűkítés, a végén pedig csak 53 játékos maradhat a keretben és 10 a tartalékoknál.

Cél mindenkinél a legjobb 53-ba kerülés és minden poszton nagy csata várható.

Ennyit röviden a történésekről, folytatás következik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.