Training Camp: az első 10 nap érdekességei

Most egy kicsit hosszabb bejegyzés következik, megnézzük, hogy mi is történt az idei edzőtábor első 10 napján.

Lassan letelik az első 10 nap az idei Training Camp-ból, nézzük meg, hogy mik voltak a fontosabb események.

Szerződéshosszabbítások: Nagyon jó taktikát követ a Vikings csapata, hiszen elkezdte hosszú időre magához láncolni a nélkülözhetetlen játékosait. Egyelőre a védelemből kettő játékosnak nyújtottak visszautasíthatatlan ajánlatot. Everson Griffen indította meg a sort, aki további 4 évre kötelezte el magát a csapathoz, ennek értelmében 58 millió dollárt kereshet meg, de garantált 34 millió dollár sem elhanyagolható részlet. Pár napja pedig Xavier Rhodes kapta meg a szerződéshosszabbítást. Ő 2022-ig írt alá a csapattal és összesen 78 millió dollár ütheti a markát.

Jó úton halad a csapat, hiszen ezekre a játékosokra szükség van. És még van tartalék. Legalábbis a híresztelések ezt mutatják, miszerint a következő nagyobb szerződést kapó játékos Linval Joseph lesz, majd őt követi Anthony Barr is.

Laquon Treadwell: Nagyon tetszik amit eddig látunk tőle az edzőtábor során, hiszen gyakorlatilag 180 fokos fordulatot vett a hozzáállása és így a teljesítménye is. újonc évében Treadwell nem feltétlenül tudott (és nem is akart?) kibontakozni ez bőven rányomta a teljesítményére a bélyeget. Most viszont remek elkapásokkal és kemény munkával emelkedik ki a mezőnyből és nem telik el úgy edzés, hogy ne lenne róla szó. Volt egy kis összetűzése is az egyik CB-vel (Antoine Exum Jr.), de ez inkább a nagy bizonyítási vágynak tudható be, mint az ellenségeskedésnek.

Sherels a visszahordó specialista: Idén egyre nagyobb szerepet szánnak Marcus Sherels-nek a punt és kickoff visszahordásokban. Erre most nagy szükség is lesz, hiszen Patterson távozása után mondhatni versenytárs nélkül maradt erre a posztra, bár Jerrick McKinnon-t is lehet hallani, mint esetleges visszahordó jelölt. Ezt talán nem kéne kockáztatni, hiszen ő futó, rá a támadóegységben van szükség. Sherels gyors és képes hosszabb távot is megtenni sprintelve, van esély, hogy övé legyen ezt a feladat.

Diggs idén csúcstámadást indítana: Stefon Diggs kétségtelen jó elkapó és sokat nyer vele a csapat. Tavaly 84 elkapással és 903 elkapott yarddal zárta a szezont. Ez bőven több lenne 100 elkapásnál és persze bőven több lenne 1000 yardnál is, ha a sérülések nem hátráltatták volna őt. Idén mindenképp megugraná ezt és új egyéni csúcsokat állítana fel az elkapások számában és természetesen elkapott yardban is. Ez kellene is, mert majd egy évtizede nem volt olyan elkapó, aki 1000 elkapott yard fölé ért. Nagyon jó a kapcsolata a Vikings kezdő irányítójával, Sam Bradford-al, akivel a tábor első hetében nagyon együtt volt és szinte hibátlan játékokat hoztak össze.

Er is gut: Egyre jobban fejlődik a Vikings és az NFL történetének első Európából igazolt játékosa, Moritz Böhringer. Már egy éve ugye a csapattal edz napról-napra, így profi körülmények között készülhet. A fejlődés meglátszik rajta, de még mindig nagy a lemaradása – Mike Zimmer így jellemezte a fiatal játékost. Nem mondanak le róla, hiszen tényleg mindig fejlődik és keményen dolgozik. Ahhoz még nagyon sok kell, hogy a végső, 53 fős keretben helyet érdemeljen, de semmi sem lehetetlen. Ez azonban szinte biztos, hogy nem idén lesz.

Balhé után tündöklés: Michael Floyd most talán a legmegosztóbb játékos a csapaton belül, vélik a szurkolók, hiszen annak ellenére, hogy megadtuk neki az utolsónál is utolsóbb esélyt ő megint ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, bár váltig állítja, hogy ez nem igaz. Az alkoholos teás balhé után Floyd a footballra koncentrál és ezt inkább jobb nézni, mint a korábbi stiklijeit. Olyannyira a footballra összpontosít, hogy a legszebb elkapások az ő nevéhez fűződnek eddig. A megígért teljesítményt eddig hozza, csak a balhék ne lennének. A csapat mindenesetre kiáll mellette és a négy meccses eltiltás ellenére is komoly szerepet szánnak neki. Diggs és Thielen mögött a harmadik számú lekapó poszt az, ami kinéz neki.

Végre jött egy jó guard?: A tavalyi bénázás után idén talán ismét jó lehet a Vikings támadófala. Ennek új szereplője az idén draftolt Danny Isidora, aki guard poszton játszik. Nem kis meglepetésre az első csapattal edz és folyamatosan kapja a dicséretet a játékostársaitól, de talán, ami számára most talán fontosabb, hogy a vezetőedzőtől is. Mikor a Miami-ról kiválasztottuk a falembert mindenki úgy tekintett, hogy ő egy tábori ember lesz csak, hiszen nem a későbbi körökben nincsen nagyon magasan kvalifikált támadófal játékos. Ennek ellenére Isidora már a kezdéskor az első csapattal edzett. A Vikings edig nem volt túl szerencsés, ha a későbbi körben falembert választott, de idén úgy tűnhet aranyat találtunk.

Ben Gedeon a pályán: Isidora-hoz hasonlóan a Michigan-ról draftolt LB is rengeteg dicséretet gyűjtött be, annak ellenére, hogy nem ide várták őt. Úgy tűnik Zimmer ért a védő játékosokhoz. Ha továbbra is így folytatja a Vikings újonca, akkor több lehetőséget fog kapni a mestertől, mint azt a szezon előtt gondolta vagy gondoltuk volna.

Eljött David Morgan ideje: Legalábbis ez következtethető abból, hogy Zimmer elmondta többet fog szerepelni a támadásokban és nem csak blokkoló TE-ként lesz fent a pályán. Tény, hogy David Morgan jó játékos, de a 2016-os idényben főként a blokkolási képességeit használták ki a támadások során. Most azonban remek párost alkothat majd Rudolph-al, aki szintén nagy évet futhat majd. Morgan ennek valószínű örülni is fog, hiszen a neve mellett elkezdhetnek gyűlni a yardok és a TD-k.

Bridgewater folytatja a rehabot: Az szinte biztos, hogy Bridgewater nem fog éles meccsen pályára lépni a csapatban, de azért a rehabilitáció és a külön edzések (nagyon könnyített és speciálisan rá szabott) folytatódnak. Teddy tehát él és virul és jó úton halad a teljes felépülés felé.

Ne feledjük gyerekek, hogy a Vikings augusztus 11-én magyar idő szerint hajnali 2 órakor a Buffalo Bills ellenfele lesz a New Era Field-en, az előszezon első játékhetén. Nem épp magyar baráti az időpont, de azért nézhető. Azonban már ezen a héten sem maradunk meccs nélkül, hiszen a HoF Game-t ezen a héten magyar idő szerint péntek hajnali 2 órakor rendezik meg majd Canton-ban. Itt az Arizona Cardinals a Dallas Cowboys együttesével csap össze, a találkozót a Sport2 élőben közvetíti.

 

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.