A Gophers vezetőedzője, Jerry Kill visszavonult

A mai napon kicsit megdöbbentő, de azért nem váratlan hír ért minket Gophers szurkolókat, mikor megtudtuk, Kill edző abbahagyja az edzősködést.Gophers_9

Új élet kezdődik a Minnesota Golden Gophers football csapatának életében, miután vezetőedzőjük, Jerry Kill sokszor előforduló egészségügyi problémái miatt bejelentette, hogy azonnal hatállyal abbahagyja a vezetőedzősködést és viszavonul.

Kill mester 2011-ben került a Minnesota csapatához és egészen eme szezon nyolcadik játékhetéig vezette a csapatot.

Sokat köszönhetünk a nagyszerű edzőnek, akinek sajnos így kell véget érnie pályafutásának. Jerrysota, ez lett az egyik beceneve, mivel egy egész állam büszke volt rá és munkásságára. 58 meccsen vezette pályára a tanítványait és egy abszolút kiegyenlített Minnesota-i 4 évet hozott össze, 29 győzelemmel és 29 vereséggel.

Sajnos ezek duplán szomorú napok most Minnesota-ban, nemrég hunyt el a legendás NBA edző Phil Saunders, aki 17 éven keresztül dolgozott NBA-s csapatokkal, ebből 11 szezon keresztül irányította a Minnesota Timberwolves-t.

Jerry Kill a bejelentés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt 32 évben a football volt az élete, Minden idejét és figyelmét ennek szentelte, imádta, amit csinált. Beszélt arról is, hogy fogalma sincs mit hoz majd a jövő, de egy biztos, edzői karrierje véget ért.

A következő idézet, amit az edző mondott mindent elmond az érzéseiről:

„Tegnap este, mikor lementem a gyakorlópályára, úgy éreztem, hogy egy részem meghalt.”

A visszavonulás oka a gyakran előforduló egészségügyi problémái. Kill edzőnél elég gyakran jelentkeztek epilepsziás rohamai, ami miatt egyszer már meccs közben is kórházba kellett őt szállítani.

A visszavonulást orvosi tanácsra tette meg, aki azt tanácsolta neki, hogy saját érdekében hagyjon fel ezzel az élettel, mert az egészsége tovább romolhat, ha a jelenlegi úton halad tovább.

Még a keddi edzés után is volt két rohama, ami csak megerősítette döntésében.

Utódja egyelőre a Gophers eddigi védő koordinátora, Tracy Claeys lesz, akit Kill is gyakran dicsért.

A legnehezebb a sajtótájékoztatón Kill-t volt nézni, aki azt mondta, nem tud mit csinálni, nem csinálhatja többé, amit szeret. Könny is szökött a sokat megélt férfi szemébe, nagyon nehéz pillanatok ezek.

A szurkolók, egykori és mostani csapatjátékosok és megannyi ember minden fronton a támogatását és köszönetét fejezik ki az edzőnek az itt tett munkáért és a sok jó emléket.

Így teszünk mi is, minden jót a továbbiakban és köszönünk mindent.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.