Szoros, de győztes meccsel indult a Gophers szezonja

Előzetes várakozásnak megfelelően szoros állást hozott a Minnesota Golden Gophers első meccse az új idényben, de a győzelem megvan.

Hosszú időt kellett kiböjtölnünk, mire ismét pályán láthattuk kedvenceinket és az első fordulóban elért eredménnyel nem is lehetünk elégedetlenek.

Majd 45 000 szurkoló tekintette meg a helyszínen a 2016 egyetemi szezon nyitányán az Oregon State Bravers és a Minnesota Golden Gophers közötti összecsapást.

Megint nem a levegőben uraltuk a meccset, de cserébe a földön megállíthatatlanok voltunk az Oregon State számára.

Az első negyed nem igazán rólunk szól, illetve pontosabban a pozitív oldala, ugyanis meglehetősen nehezen tudtunk yardokat megtenni, így hoztunk össze az első negyedben 3 drive alatt kemény 19 yardot. Ezt pontokkal sem honorálták, bezzeg a vendégek. Az ellenfél már a második drive-ját sikerként könyvelhette el, mert egy remek Garretson passz után Togiai szerezte meg az első pontokat a TCF Bank Stadium-ban. A majd 5 perces drive-ot szépen alakítgatták és a jó punt ellenére 89 yard után a gólvonal mögé értek. Apropó punt.

Ryan Santoso (Golden Gophers) teljesítményét a meccs után méltatták, hiszen nagyon jó puntjai voltak, több a 20 sőt a 10 yardoson belül landolt, így az ellenfél rendre nehéz helyzetből indíthatta támadásait. Mindezt persze azért kell kiemelni, mert ő amúgy kicker és Peter Mortell NFL-be való távozása után kellett neki átvenni ezt a szerepkört..

A második negyed legelején változtattunk a hozzáállásunkon és az első play során megszereztük a labdát, amit az irányító Garretson vesztett el. 3 perccel később, már egyenlítettünk is. Az igencsak „változatos” playhívás során – 6 futás, 0 passz – viszonylag könnyedén haladtunk előre, igaz kemény 28 yardot kellett megtenni az endzone-ig. A drive végén az irányító Mitch Leidner futott egy 6 yardos hatpontost, majd Carpenter extra pontjával egalizáltunk. Haladunk az időben, majd 7 perccel később szinte lemásoltuk a pár perccel azelőtti drive-unkat, azokkal a kivételekkel, hogy itt azért volt passz is és a TD-t most Rodney Smith szerezte.

Bár Bolden Jr. 30 yardos elkapása révén egyenlített a Beavers, de Carpenter mezőnygóljával a szünetre mégis mi mehettünk előnyben.

A harmadik negyedben ugyanazt a Minnesota-t láthattuk, mint az elsőben, azaz kevés siker és hátrányba kerülés.

A zárónegyedben visszatért a lendület és 2 TD-vel megfordítottuk végül meg is nyertük az idénynyitó meccset. A pontszerzők most is Leidner és Smith volt csak fordított sorrendben.

A végeredmény 30:23 a Gophers javára, tényleg szoros meccs volt.

Claeys vezetőedző és a Minnesota tehát győzelemmel kezdték meg az új szezont, melytől sokat várunk. Következő ellenfelünk az Indiana State Sycamores lesz, akiket ugyancsak a TCF Bank Stadium-ban látunk vendégül most szombaton, magyar idő szerint 18 órától.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.