CFB beharangozó, 7. hét: Minnesota – Maryland

Ismét idegenbe látogat a Minnesota Golden Gophers csapata az egyetemi bajnokság 7. hetén, a cél az, hogy végre megszülessen az első konferencián belüli győzelem.

Ehhez mindössze az eddig 4 győzelemmel és 1 vereséggel álló Maryland Terrapins együttesét kell legyőzni. Ismerős lehet a Vikings szurkolók körében a Maryland csapata, hiszen innen érkezett a 2015-ös NFL Draft 5. körében a mostani első számú elkapónk, Stefon Diggs.

A Maryland Terrapins 2014-ben csatlakozott a BIG10 konferenciához, de nekünk ez lesz az első alkalom, hogy itt összefutunk velük. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a két fél között ez mindössze csak a második találkozó lesz. Első és egyetlen alaklom mikor egymás ellen feszültek az érintettek az 1977-ben volt, akkor egy szoros meccsen 17:7 arányban a Terrapins nyert, úgyhogy itt a remek alkalom a mérleg egalizálására.

Mindkét csapat vereséggel hangolt a mai találkozóra. A Minnesota az Iowa ellen, míg a Maryland a Penn State csapatával szemben maradat alul.

Számunkra most az fontos, hogy végre megszerezzük az első sikerünket konferenciamérkőzésen, mert szép, hogy három győzelemmel kezdtük a szezont, csak azok a meccsek nem számítanak bele végső sorrendbe.

A Terrapins már jobban áll konferencián belül is, hiszen az első ilyen meccsen legázolták a Purdue együttesét, de a többi győztes meccsükön is mindig kiütéssel nyertek. A Minnesota ebből a szempontból pont nem ilyen, hiszen a megnyert meccseink egyet kivéve mindig szorosak voltak.

Itt a konferencián belül már minden meccsnek nagy jelentősége van, hiszen ha akár egyet is buksz nagyon messze került a BIG10 döntőjétől. Mi ezen már túl vagyunk, így most már arra kell koncentrálnunk a hátralévő 7 meccsen, hogy a lehető legtöbbet megnyerjük és kijussunk egy BOWL mérkőzésre.

Nem lesz egyszerű, hiszen a csapat kezdő irányítója, aki a múlthétig nagyon jó teljesítménnyel hozta a meccseket, a Hawkeyes ellen azonban agyrázkódást szenvedett, így ezt a találkozót csak nézőként tekintheti meg. Helyette a kezdő szerepben Conor Rhoda fog tetszelegni és reméljük, hogy jól állja majd a sarat. Rhoda idén már pályára lépett az Indiana State elleni meccsen, de csak egy passza volt, az legalább sikeres lett. Rhoda nálunk a csereirányító szerepét ölti be, megmutatni, hogy mit is tud azt csak most tudja majd. Ez a harmadik éve a csapatnál, de eddig csak 3 meccsen kapott lehetőséget.

Mindenesetre a célpontok nem változtak és a remek kezekkel megáldott Wolitarsky most is ott lesz, neki mehetnek bőven a passzok, kérdés már csak az, hogy mennyire fogunk a levegőben játszani. A futás ma ismét Brooks és Smith szerepében ölthet testet a pályán, szerencsére a Maryland majdnem 170 yardot kap futásból meccsenként, amit ma ki kell használnunk. Amiben még lehet esélyünk, hogy viszonylag kevés yardot tudnak szerezni passzjátékból. Ez nekünk sem az erősségünk, de a Terrapins ebben még gyengébb.

A szakértők és a tippelők nagy arányban hazai, azaz Maryland győzelemre voksolnak ma. Mi ennek ellenére ott leszünk a pályán és mindent megteszünk a siker érdekében, mert egy 3-0 -ás kezdés után elég rosszul mutatna a 3-3 -as folytatás.

A találkozó ma este, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.