Az Illinois is legyőzve, biztossá vált a BOWL szereplés

A múlthéten a Golden Gophers nagyarányú győzelmet aratott az Illinois ellen, ezzel biztossá vált, hogy idén ismét BOWL mérkőzésen szerepelhet.

Köszönhetően a két korai labdaszerzésnek valamint, hogy az ellenfél röviden puntolta a labdáit, a Gophers hamar előnybe került a találkozón.

Előbb Brooks szokásosnak mondható futott TD-jével megszereztük a vezetést, nem sokkal később a hazaiak futójának, Ke’Shawn Vaughn-nak 3 yardos futott TD-je után, bár a Gophers előbb puntolni kényszerült, de a visszahordó játékos kiejtette labdát és Antoine Winfield Jr megszerezte azt az ellenfél 20 yardosánál, ahonnan Smith első próbálkozásra TD-t ért el futásból. A Gophers támadásai egyértelműen a futásból építkeznek fel. Brooks és Smith rengeteget tesznek azért, hogy a csapat eredményes legyen. Ezzel tehermentesítik a csapat irányítóját, Leidner. Aki persze nem rossz irányító, sőt volt egy nagyon jó szériája is év elején, de talán a játékhívások vagy talán egy kis bátortalanság őt is arra ösztönzik, hogy inkább fusson a labdával, mintsem passzoljon. Így ugye nincs eladott labda, de ez magával vonzza azt is, hogy az elkapó játékosok nagyon kevés érdemi szerephez jutnak a meccsen.

Itt van például Drew Wolitarsky, aki nagyon jó szezont fut idén, ő a csapat legeredményesebb elkapója mind yardok, mind pedig TD-k terén. Azonban az Illinois ellen is csak 3 labdát kapott, így nehéz kiemelkedőt nyújtani. Oké ezzel 64 yardot szerzett, de képzeljük, mi lenne ha mondjuk ilyen aránnyal 10-15 passzt kapna meccsenként, szerintem lenne olyan meccs párszor, hogy 200+ yarddal zárna és akár több TD-vel is.

Azzal, hogy nem Wes Lunt, hanem Jeff George Jr irányított a hazaiaknál kicsit jobban, jártunk, hiszen Lunt jobb meccseket tud felmutatni, mint Jeff George Jr, aki egyébként annak a Jeff George-nak a fia, aki 1999-ben 10 meccsen keresztül volt a Minnesota Vikings kezdő irányítója.

Szóval a pont nélkül véget érő második negyed után előnnyel mentünk a szünetre.

A harmadik negyedben is kiegyenlített volt a játék, már ami a pontokat illeti. Előbb Smith 9 yardról futott megint a gólvonal mögé, növelve a vendégek előnyét, majd az Illinois irányítója Jeff George Jr passzolt tökéletesen elkapójának, aki így életben és ami fontosabb közelben tartotta a Fighting Illini-t.

A negyedik negyedben azonban csak egy csapat volt a pályán, hiszen a Gophers rendesen felszívta magát. Az első playből Leidner futott egy hatpontost, majd pár perccel később a védelem a saját endzonejában vitte földre a hazaiak irányítóját, ezzel hosszú idő után szerezve egy safety-t.

Egy kölcsönös field goal érékesítés után tőlünk még  Kobe McCrary is futott egy TD-t, kialakítva a 40:17-es végeredményt.

Minden hatpontost futásból értünk el, de ami talán még érdekesebb, hogy az 5 futott TD-t 4 különböző játékos szerezte. Persze mondom a földön zajló támadójátékunk évek óta rendben van, sőt külföldi oldalakon is mindig kiemelik, hogy milyen összhangban tudnak dolgozni a futóink, ráadásul mindannyian eredményesen.

Ezzel a győzelemmel 6-2 -re módosult a mérlegünk és ezzel az is eldőlt, hogy csapatunk idén is BOWL mérkőzésen vehet részt. Addig azonban még van egy kis idő, koncentráljunk a következő meccsünkre, amit hazai pályán vívunk a Purdue ellen szombaton, magyar idő szerint 21:30-tól.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.