Felvezető 4. hét: VIKINGS v TEXANS

Csonka fordulónak vágunk neki a negyedik játékhéten ugyanis, a Steelers-Titans meccset már jó pár héttel elhalasztották és könnyen lehet két másik párharc is követi őket, mi azonban elutaztunk Houston-ba.

Méghozzá azzal a reménnyel, hogy megkezdjük a kilábalás a gödörből, amibe az első három forduló alatt sikerült belezuhanni.

Nem lesz azonban egyszerű dolgunk, hiszen sok a sérült és ezáltal a hiányzó is, akik meg a pályán vannak nem feltétlen nyújtanak olyan teljesítményt, amivel egy mérkőzést meg lehet nyerni. Igaz tegyük hozzá, hogy a múlt heti TItans elleni meccs csak egy ponton múlott, de ott is kijött, hogy az edzők nem mindig teljesen felkészültek és rossz játék hívásokkal saját maguktól vonják meg a lehetőséget a győzelemre, pontosan ennek lehettünk a szemtanúi a Tennessee elleni meccs utolsó drivejában.

Papíron erősebb a Houston és szinte mindenki az ő győzelmüket várja ma annak ellenére, hogy ők is 3 vereséggel rajtoltak. Ők azonban a regnáló bajnok ellen kezdték a szezont, majd a Baltimore csapatával mérkőztek és egy hete az idén még veretlen Steelers-től kaptak ki pár ponttal, de ezeken a meccseken nem feltétlenül nyújtottak rossz teljesítményt, míg a mieink mutatott játéka bőven hagy magában kivetnivalót. Mi ugyan a Packers ellen kezdtünk, de utána egy bőven verhető Colts ellen hasaltunk el nagyon simán. Pedig van potenciál a játékosainkban. Cook egyéni rekordot jelentő 181 yardot futott és erre a jó teljesítményre most is lehetősége van hiszen a Houston védelme futás ellen nem a legacélosabb.

Láthattuk, hogy van jókezű elkapónk Justin Jefferson személyében, aki 175 yardig jutott és megszerezte első touchdownját is. Tehát nem lehet azt mondani, hogy az irányítónknak nincsenek célpontjai, hiszen ott van Adam Thielen, Kyle Rudolf és most már Justin Jefferson is, akik mind biztos kezű játékosok és szerencsére ma is bevethetők. Persze eddig oké és nem védve Cousins-t, mert vannak neki hajmeresztő és érthetetlen megmozdulásai, de egy ilyen fal mögött senki nem lenne képes értelmezhető teljesítményt nyújtani. És mondhatjuk azt, hogy majd jövőre Trevor Lawrence elhozza a megváltást, de emögött a fal mögött ő is maximum a sérültlistára lesz esélyes, bajnoki gyűrűre kevésbé.

Amennyiben javul a játék hívás és a támadó fal is összeszedi magát, amire azért valljuk be nagyon kevés esély van akkor Kirk-nek nekem nem kell azzal foglalkozni, hogy pillanatok alatt meg kell szabadulni a labdától és nem fogja összevissza dobálni a játékszert a pályán. Eladott labdából már most, 3 meccs után ugyanannyi van neki, mint tavaly 16 meccsen. Ez bőven a fal rovására is írható, na meg az átgondolatlan, rossz játékhíváséra is.

Statisztikák az elmúlt négy mérkőzésről

Eredmények

Mivel az AFC csapatok ellen négyévente játszunk, így nem csak a hazai mérkőzésekről gyűjtöttünk statisztikákat. A Houston Texans-t 1999-ben alapították, első szezonjuk pedig a 2002-ben abszolválták, így csupán négyszer játszottunk a texasi csapat ellen.

* hazai mérkőzések

A Taxens ellen eddig 100%-os mérlegünk van, átlagban 29.0 pontot szereztünk, még a Texans csupán 17.0-et. Futásokban klasszisokkal jobbak voltunk náluk, átlagban 35 futásból, 142.3 yardot (4.07 Y/R) és 0.8 TD-t szereztünk a földön, a Texans pedig 15.8 futásból csupán 51.8 yarodt (3.28 Y/R) és 0.3 TD-t szerzett, ami nagyon kevés.

A levegőben parányival jobbnak bizonyult a Texans, mi átlagban 21.3 sikeres passzból 255.8 yardot passzoltunk, még a Texans 24 sikeres passzból 274.3 yardot hozott össze. Viszont a négy mérkőzésen passzolt 11 TD (átlagban 2.8) sokkal jobb, mint a texasiaké (6 passzolt TD). Total yardokban jobbak voltunk, átlagban 387.8 yardot szereztünk, a Texans 300.0 yardjával szemben.

First downokban és harmadik kísérleteknél is jobbak voltunk a mai ellenfelünknél. Csapatunk átlagban 21.5 first downt szerzett, a Texans pedig csupán 16.5-öt. Átalban 15.5 harmadik kísérletből 7.8-at (49.8%) tudunk first downra váltani, a Texans 13.0 harmadik kísérletből 3.5-öt (25.6%) tudott megoldani.

A labdára sokkal jobban vigyáztunk, hiszen négy mérkőzésen csupán két labdát adtunk el (egy INT, egy fumble), a Texans pedig átlagban 1.5 ajándékozott nekünk.

Négy mérkőzésen, négy különböző irányító tudta legyőzni a Texanst: 2004-ben Daunte Culpepper, 2008-ban Gus Frerotte, 2012-ben Christian Ponder és 2016-ban Sam Bradford. A jelenlegi keretből Kyle Rudolph (2 mérkőzésen) 5 elkapást és 44 yardot termelt, még Adam Thielen egy mérkőzésen, 7 elkapásból 127 yardot szerzett. A passzjátéknak ma is működnie kell, hiszen a Texans védelme eddig 112.2-es passer ratinget (4. legrosszabb) engedett.

De most itt a lehetőség a javításra és bár a héten a Titatns körüli koronavírus válság miatt mi is komoly hátrányba kerültünk, ugyanis a policy miatt csak csütörtökön tudták megtartani az első edzést a srácok, a másodikat pedig pénteken és így kellett elutazniuk a soron következő meccsre. Az ellenfél tehát a Houston lesz, akik egyértelműen a meccs esélyesei a közvélemény és a szakértők által is, de reméljük, hogy 2013-hoz hasonlóan, akkor a Steelers ellen, most a Texans ellen végre nyerünk a negyedik fordulóban és véget ér a nyeretlenségi széria.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.