Kihirdették a 2021-es alapszakasz menetrendjét, megnézzük és jósolunk

Szépen lassan, de történnek események az NFL házatáján, a szabadügynöki piac és a Draft után most kihirdetésre került a 2021-es idény alapszakaszának menetrendje.

1978 óta először nem 16, hanem 17 alapszakaszmérkőzéssel kell a csapatoknak készülnie. Mi is megkaptuk a magunkét bőven.

2013 óta először fogunk két idegenbeli meccsel kezdeni. Az első héten Zimmer volt csapata a Bengals, majd a Cardinals lesz a vendéglátónk. Első hazai összecsapásunk egy igazi rangadó lesz, ellenfelünk a Seattle Seahawks, akikkel az utóbbi években nem igazán szoktunk bírni. Na de nézzük is.

1. játékhét: Minnesota Vikings – Cincinnati Bengals

Mike Zimmer volt csapatával, mikor legutóbb idegenben találkoztunk csúnya vereséget szenvedtünk, abban az évben dőlt el, hogy új edző után néznek a vezetőink, aki végül Mike Zimmer lett. Most Joe Burrow vezette Bengals lesz a vendéglátónk, akik a legutóbbi szezonban nagyon alulteljesítettek. Ebből és az eddig holdidénybeli tevékenységükből következtetve ez egy győzelem kell, hogy legyen a Vikings részéről.

mérleg a mérkőzés után: 1-0

2. játékhét: Minnesota Vikings – Arizona Cardinals

Ez már egy kicsit nehezebb meccs lesz az első hetinél, de itt is esélyesként futhatunk ki a zöld gyepre. Murray-nek remek célpontjai vannak, ráadásul a védelem is megerősítésre került JJ Watt érkezésével. Ennek ellenére megeclőlegzek magunknak egy győzelmet, mégha szorosat is.

mérleg a mérkőzés után: 2-0

3. játékhét: Seattle Seahawks – Minnesota Vikings

Első hazai meccsünk lesz a szezonban, rögtön egy nagyon izgalmas Seahawks elleni. Ezen a meccsen nem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, ezt a meccset nem is írnám be magunkhoz. Persze nem lehet kiindulni az elmúlt évek eseményeiből, de Russell Wilson az idények elején mindig MVP formában játszik, majd csak később romlik le a teljesítménye. Idén is erre számítok, így ha szoros meccsen is, de a Vikings fog vesztesként kijönni ebből a csatából.

mérleg a mérkőzés után: 2-1

4. játékhét: Cleveland Browns – Minnesota Vikings

Na ez a meccs lesz az, amit most megmondani nem tudnék, éppen ezért is fogom döntetlenre hozni. A Cleveland tavaly évmilliók után bejutott a rájátszásba és ott nagyon lelépte a a Steelers együttesét, majd kis bírói tevékenykedést is belevéve alulmaradt a Chiefs-el szemben. Kevin Stefanski az év edzője lett tavaly, nagyon összeszedte az ohio-i csapatot. Ez egy igazi ki-ki meccs lesz, apróságok fognak dönteni, de a meccs végül nem dől el.

mérleg a mérkőzés után: 2-1-1

5. játékhét: Detroit Lions – Minnesota Vikings

Új irányító a csapatnál, de így is a csoport és a liga egyik leggyengébb szezonját várják és várom a Lions-tól. Ráadásul a sorsolásuk is nagyon meredek, nem csodálkoznék, ha jövőre az 1/1-ért mennének. Sorozatban harmadik alkalommal leszünk otthon és ez is plusz lehet a számunkra. Sima Vikings siker van kilátásba helyezve.

mérleg a mérkőzés után: 3-1-1

6. játékhét: Minnesota Vikings – Carolina Panthers

Lepasszolták Teddy Bridgewater-t, majd megszerezték a Jets-től Sam Darnold-ot, aki a csapat újjáépítés alapköve lenne. Nem tudom, hogy ez mennyire volt nyerő lépés, de idén is a tavalyihoz hasonló helyen várom őket, így ezt a meccset habár megint idegenben vívnánk magunknak húznám be.

mérleg a mérkőzés után: 4-1-1

7. játékhét: Bye week

Ezen a héten viszonylag keveset ronthatunk a teljesítményünkön, rajtunk kívül álló okok vezethetnek csak helycseréhez. Ez mindig fordulópont szokott lenni a csapat életében, ha eddig rosszak voltunk jók leszünk és fordítva. Reméljük, ha most eddig jók leszünk, akkor ezután is.

mérleg a mérkőzés után: 4-1-1

8. játékhét: Dallas Cowboys – Minnesota Vikings

A pihenőhét után hazai pályán térhetünk vissza vérkeringésre, méghozzá a Dallas Cowboys ellen. Ezt a meccset nem érzem úgy, hogy megfogható lenne. Prescott valószínű újjáéled a szezonban és sok meglepetést fognak okozni. Cowboys sikerre számítok.

mérleg a mérkőzés után: 4-2-1

9. játékhét: Minnesota Vikings – Baltimore Ravens

Idegenben szereplünk Lamar Jackson-ék ellen, akik szerintem le fognak minket győzni. Jackson bármennyire is futó irányító kapott pár jó célpontot, az elkapóson az mindenképp erősödött. Minnesota-i egyetemi football rajongóként szorítok is Bateman-nek, csak nehogy ellenünk villanjon egy nagyot. Hazai siker van kilátásban.

mérleg a mérkőzés után: 4-3-1

10. játékhét: Minnesota Vikings – Los Angeles Chargers

Ez az a meccs, amit tavaly még nem tudtunk, hogy le, ugyanis csak a tulajdonosi szavazással vált biztossá, ha bővítik az alapszakaszt. A Chargers egy jó csapat, remek irányítóval, aki persze nem érdemtelenül kapta meg tavaly az év támadó újonca díjat, még akkor is, ha Jefferson jobban megérdemelte volna (de ős sajnos nem irányító). Ennek ellenére itt ez a meccs meglehet nekünk, de szoros lesz.

mérleg a mérkőzés után: 5-3-1

11. játékhét: Green Bay Packers – Minnesota Vikings

Jön az első igazi erőfelmérő a csoportban, lényegében a csoport első két helyezettje fog megmérkőzni egymással. A Rodgers körüli balhé eddigre már rég el fog ülni (mivel fog nagy pénzt kapni) és megint a csoportelsőségért fog menni a Packers. Szerintem ez a meccs nem lesz meg nekünk, hiába lejt a hazai pálya.

mérleg a mérkőzés után: 5-4-1

12. játékhét: Minnesota Vikings – San Francisco 49ers

Újonc irányítóval megy neki a szezonnak a californiai csapat, mégha nem is az első héttől, de eddigre szerintem már rég Trey Lance fog irányítani a 49ers-nél. Ez pedig újult erővel fogja őket felruházni és ez nekünk fájni fog.

mérleg a mérkőzés után: 5-5-1

13. játékhét: Minnesota Vikings – Detroit Lions

Továbbra is kutya nehéz lesz a sorsolásuk mi pedig ezen a meccsek két vereség után ismét győzni fogunk, magabiztosan hozzuk el a három pontot idegenben.

mérleg a mérkőzés után: 6-5-1

14. játékhét: Pittsburgh Steelers – Minnesota Vikings

Tavaly a Pittsburgh amilyen nagy lendülettel (és helyenként óriási szerencsével ) kezdte a szezont a Playoff első körében a Browns lesöpörte őket a Föld színéről. Ez is egy ki-ki meccs lesz számunkra, de itt most rosszul fogunk kijönni belőle.

mérleg a mérkőzés után: 6-6-1

15. játékhét: Minnesota Vikings – Chicago Bears

Őszintét megvallva meglepetésre számítok ezen a meccsen és a Chicago-t hozom ki győztesnek. Az új irányítóval menni fog a Bears, de a szezonban összesen csak egy közepesre futja majd neki, bontannyira, hogy a Draft-on ne tudjanak kiemelt helyen választani.

mérleg a mérkőzés után: 6-7-1

16. játékét: Los Angeles Rams – Minnesota Vikings

A Rams is utunkat fogja állni, nem érzem úgy, hogy meglépnénk ezt a szintet. Persze a Los Angeles-i csapat sincs legjobb formában, talán abban bízhatunk, hogy eddigre már vagy eldől, hogy minimum Wild Card helyen vannak, vagy már végleg búcsúztak a playofftól.

mérleg a mérkőzés után: 6-8-1

17. játékhét: Minnesota Vikings – Green Bay Packers

Meglepetésre nyerni fogunk a Lambeau Field-en, amire a Packers hívek csak azt fogják mondani, hogy inkább most kapjanak ki, mint később a rájátszásban, ahova újfent be fognak jutni. Mi ezzel javítjuk a mérleget, de rájátszásról le fogunk maradni.

mérleg a mérkőzés után: 7-8-1

18. játékhét: Chicago Bears – Minnesota Vikings

Az utóbbi évtizedek leghosszabb alapszakaszát zárjuk hazai pályán, ellenfelünk a Chicago Bears lesz, akiket most végre sikerül lelépni és hozzuk a kötelezőt. Eddigre már eldől, hogy a csoport második helyén zárunk, de nincs rájátszás részvétel.

mérleg a mérkőzés és a szezon után: 8-8-1

Ennél jobban nem is lehetett volna jobban kiegyenlített a szezon elképzelésem. A legtöbb helyen egyébként hasonlót, de maximum 9-8-as mérleget jósolnak idén a Vikings csapatának. Ez a szezon vízválasztó lesz, főleg Zimmer-nek, akitől a szezon végén szerintem el fogunk köszönni, többek között az újabb rájátszás lemaradás miatt is.

Az előszezonban a Denver Broncos-al, az Indianapolis Colts-al és a Kansas City Chiefs-el fogunk játszani.

Ti milyen szezont jósoltok a Vikings eme korai szakaszban?

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.