Random Vikings #7 – Eric FRAMPTON

Jöjjön most egy olyan játékos, akit bár draftoltak, mégis csak harmadik csapatában találta meg a számításait, itt volt meghatározó része egy egységnek és lett ismertebb a szurkolók körében.


Sorozatunk ezen részében a védelemből veszünk egy játékost, aki inkább a special team-ben kapott lehetőséget, ott viszont szépen teljesített, ő nem más, Eric FRAMPTON.


Frampton 2007-ben került az NFL-be, mikor is az Oakland Raiders mellette tette le a voksát és kiválasztotta őt. Sokat nem tudtunk róla, csak annyit, hogy a Washington State Cougars-ban játszott és safety-ként jeleskedett. És nem is rosszul, hiszen második évében már a csapat legtöbbet szerelő játékosa lett és volt például olyan meccs is, ahol 13 szerelést tudott bemutatni.

Az egyetemen 46 meccsen játszott ebből 26 alkalommal kezdőként, tehát tapasztalatlannak nem lehetett őt mondani.

2007-ben a Raiders csapata draftolta őt, de a végső keretszűkítésnél megváltak tőle. Egyik csoportriválisunk, a Lions elhozta waiver-ről, majd náluk már az NFL-ben is bemutatkozhatott. A Michigan-i csapatnál öt meccsen kapott lehetőséget, mindet a speciális egység tagjaként.

Ám októberben megváltak tőle, de a Vikings lecsapott rá és szerződtette. Ekkor következett egy négy éves Vikings korszak az ő életében, ahol azért elég jól teljesített. Még emlékezhetünk, hogy nem igazán a védelemben, annál inkább a special team-ben láthattuk őt. A special team tagjaira, pláne aki nem rúgó vagy visszahordó nem nagyon emlékeznek a szurkolók, de Frampton talán nem tűnik el a szürke ködben, már csak azért sem, mert sok szereléssel járult hozzá a játékokhoz a csapattársai a Special Team MVP-jének is megválasztották őt 2011-ben.

És szerintem a játékos sem panaszkodhat, hiszen sokáig számítottak rá. Összesen 71 meccsen játszott a csapatban, a bizalom meg volt az irányában.

2012-ben aztán tovább állt és dél felé vette az irányt, ahol a Dallas Cowboys soraiba tudott beilleszkedni. Ráadásul ez egész jól ment neki, bár sérülések miatt, de végül kezdő safety-ként is szerepet kapott a 2012-es idény utolsó két mérkőzésén, ahol két leütött passzvédekezéssel és jó pár szereléssel járult hozzá a csapat teljesítményéhez.

Egy évvel később még a Saints berkein belül szerencsét próbált, de csak két meccsen játszott a special team-ben, majd a rákövetkező év januárjában elhagyta az NFL-t.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.