Nézzük mi minden történt a csapat házatáján az utolsó bejelentkezésünk OTA

Lezajlott a Vikings új érájának első tavaszi felkészülése, ami mindenkinek fontos volt, ez abból is látszik, hogy szinte minden Vikings játékos részt vett rajta.

Kevesebb, mint 1 hónap van hátra az edzőtáborig, ahol már a játékosok teljes felszerelésben fognak gyakorlatozni, míg ez az OTA edzések csak sisakban zajlottak.

Többek között emiatt nem kaptunk teljes képet a megújult edzői stáb elképzeléseiről, de látszik, hogy fontos minden pillanat, ugyanis szinte minden játékos jelen volt a tréningeken.

Új sémák, új kihívások ezzel kell szembenéznie az egész csapatnak. Mint eddig minden évben most is újfajta támadásokat gyakorlok a csapat és igyekszik elsajátítani. Több játékosunk úgy nyilatkozott, hogy a mostani az egyik legtanulósabb amivel az utóbbi időben találkoztak. Cousins is új módszerekkel próbálja megtanulni a hívásokat. Nem kevés munkával fog járni, míg a játékosokban minden infó rögzül, de erre való a felkészülési szakasza az idénynek. Már most látjuk, hogy nem lesz egyszerű, így az elején még lehetnek kisebbfajta fennakadások és talán zűrzavarosnak is hathat majd, de a szezon kezdetére reméljük, hogy minden kitisztul.

De nem csak ez az izgalmas az idei felkészülés során. A játékosok mind izgatottak az új edzői stáb láttán, szinte mindenki mosolyog és vidám, nem mindig ez volt a jellemző. Ehhez persze köze van új vezetőedzőnknek, Kevin O’Connell-nek is, aki már most nagyon jó viszont próbál kialakítani a játékosaival. 

Új megközelítést alkalmaz az edző, így a játékosokban nincs meg az az esetleges szorongás, ami a Zimmer éra alatt volt, hogy ha valamit elrontottak akkor alaposan le lettek teremtve.

Így is meg lehet közelíteni a dolgokat. Nem kell a játékosokkal kiabálni és rémálmokat okozni nekik, ha esetleg nem úgy teljesítenek egyből, ahogy elvárják. Persze nem kell azt hinni, hogy O’Connell majd nagyon lazára veszi és csak egy farvizen elevickélő csapat leszünk, továbbra is az a cél, hogy a legjobbak között legyünk.

Főszerepben van Kellen Mond, illetve főbb szerepben van, mint Zimmer alatt, aki kijelentett, hogy nem igazán kíván foglalkozni a játékossal, ez meg is látszott tavaly, hiszen csak 3 snap erejéig volt a pályán, pedig alkalom lett volna a játszatására. Valami nagyon elromlott kettejük között, de O’Connell érkezésével kicsit más a helyzet. Azzal, hogy a Vikings nem választott a Draft-on irányítót úgy tűnik, hogy terveznek Mond-al, akinek most meg lehet a lehetősége, hogy fejlődjön, mert kapott egy jó edzői stábot és majd egyszer akár a csapat vezetője is legyen, de ez még nagyon a jövő zenéje.

Az újoncok terén is változásra számíthatunk. Zimmer idejében ha nem nyújtottál egyből elit teljesítményt szinte azonnal leírtad magad az edzőnél, emiatt volt az, hogy első körös játékosokat kivéve szinte nem is láthattunk a pályán. Kényszerűségből persze be kellett vetni őket, de az újonc év nem mindenkinek volt rózsás.

Most, hogy más vezeti a csapatot és egy kicsit más megközelítést alkalmaz, nem biztos, hogy az újoncainkat csak évek múlva látjuk a pályán vagy esetleg más csapatokban. Persze az tiszta, hogy aki nem nyújt megfelelő teljesítményt az nem fog a gyep közelébe kerülni, de a vérfrissítés miatt izgalmasabb és meglepő felállásokat is láthatunk majd.

O’Connell vezetőedző már az egyik első OTA edzés után elmondta, hogy nem a múltból kell építkezni, a pályára az a 11 játékos fog kimenni akik a legjobb teljesítményt tudják nyújtani. Az edzőbá tehát leszögezte, hogy csupán a neve miatt nem fog a kezdő közelébe kerülni az ember.

A Vikings háza táján nem telhet el úgy szezonkezdet, hogy a specialisták között ne legyen bizonytalanság. Úgy indultunk neki, hogy Greg Joseph kapott egy egy éves tendert, amit el is fogadott, így marad a csapatnál. Majd jött Gabe Brkic, akit újoncként meglepő, de több évre szerződtettünk. Arra számíthattunk, hogy lesz majd egy jó kis verseny a csapaton belül és a jobb marad, de pár hét után már búcsút is intettünk a fiatal Sooners-esnek. Brkic azóta már a Green Bay Packers-nél talált magának új otthont. A kicker poszt ezennel véleményem szerint már el is dőlt, marad Joseph. Punter téren pedig Jordan Berry-re igazából nem volt panasz tavaly, de azért neki is hoztak egy ellenfelet, újonc szabadügynökként Ryan Wright-al fog versenyezni.

Idén úgy tűnik sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az edzői stáb az elkapókra. Tele vagyunk kiváló célpontokkal, sőt hozzák is őket rendesen. Az első két poszt betonbiztos, Jefferson és Thielen a kezdők. Én még a harmadik számú helyet is annak mondanám, KJ Osborn nagyot ment tavaly, 7 TD elkapásával igencsak eredményesnek mondhatjuk. A felkészülés legelején Ihmir Smith-Marsette sajnos megsérült, így az edzőtáborig biztos, hogy nem fog semmilyen tréningen részt venni. Ez számára kicsit hátrány, hiszen a drafton jött a Michigan State-ről Jalen Nailor, de a Dolphins-tól is megszereztük Albert Wilsont, aki viszont már NFL-es tapasztalattal is rendelkezik.

És persze a legnagyobb várakozás aziránt van, hogy miként alakul ki a végső keret. Ezt persze ilyen korán kár is feszegetni, nincs értelme. Ahogy haladunk az időben előre, telnek az edzőtáborban a napok, zajlanak az előszezon meccsek (Raiders, 49ers és Broncos), ott majd eldőlnek a fontos dolgok. Nekünk nincs más dolgunk, mint élvezni a felkészülést és az előszezont. Idegeskedni ráérünk majd az alapszakasz megkezdésekor.

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.