Valahogy így kell elkezdeni a szezont, győzelemmel rajtolt a Vikings az új vezetés keze alatt

Csodálatos győzelmet arattunk a csoportrivális Green Bay Packers csapatával szemben, nyugodtan mondhatjuk, hogy abszolút megérdemelt volt a siker.

A találkozó előtt nyilván megint jóval esélyesebb csapatként tartották számon a vendégeket, ami igazából meg sem lepődünk, hiszen minden évben ez van. Aztán ez valamikor bejön, valamikor pedig nem. Na az a nem az most volt.

A Vikings már a kezdetektől magához ragadta a kezdeményezést a Packers-nek a harmadik negyed közepéig igazából nem volt értékelhető megmozdulása. Addig viszont a Vikings annyira uralta a meccset, hogy lényegében már a szünetben kimondható lett volna, ez a meccs hazai győzelemmel fog záródni.

Már az első félidőben olyan remek egyéni teljesítményeket láthattunk, hogy csak pislogtunk. Tudtuk, hogy Justin Jefferson remek játékos, de most még tovább emelte a tétet. Már az első negyedben bőven 100 elkapott yard felett volt, többet szerzett, mint a teljes Packers támadósor. JJ a meccset végül 9 elkapásból 184 yarddal és 2 TD-vel zárta. A Vikings történetében az egy meccsen legtöbb elkapott yard az 210, szerintem idén ez meg fog dőlni egy könnyebb ellenfél ellen.

A futások rendben voltak, ezt kimondhatjuk. Oké nem futottunk 200 yardot a meccsen, de pont annyival járultak hozzá a sikerhez, amennyivel kellett. Jó volt látni, hogy nem csak Cook létezik a pályán, O’Connell rotálta a futókat és Mattison is viszonylag gyakran fent volt a pályán a Cook-ot birtokló Fantasy Football tulajdonosok bánatára.

Ja igen, Jefferson-al még meg kell jegyezni, hogy ezen a meccsen jegyezte karrierjének 200. elkapását.

A Kirk haterek most nem is jutnak szóhoz, bár nyilván találnának kivetnivalót ebben is, de szerintem nem volt olyan rossz. Eladott labda nélkül, 2 kiosztott TD passzal és majd 300 yarddal jól szerepelt. Oké voltak rossz passzai is és volt megint olyan, hogy csak az oldalvonalon kívülre kerüljön a labda, de majd a következő meccsen még jobb lesz.

A védelem csodálatosan játszott és bár a futás ellen néha néha megingott és talán a második félidő elején visszavettek kicsit, el lehet mondani, hogy megtették amit meg kellett. Négyszer vitték a földre Rodgers-t, mind a négyszer másik játékos. Hunter, Smith, Wonnum és Hicks is helyre tette a vendégek QB-ját.

Meg is volt az eredménye ennek a nagy nyomásnak, hiszen Rodgers kétszer is elvesztette a labdát. Az ezt megelőző 15 meccsen volt ugyanennyi labdavesztése összesen, szóval valamit jól csináltunk.

Ennek ellenére volt pár olyan lehetőség, amikor a Packers a biztos pontszerzés lehetőségét bukta el. Ilyen volt például mindjárt a legelső játékuk, mikor az újonc Watson teljesen üresen kapta a labdát egy hosszú passz után, amivel csak be kellett volna sétálnia a célterületre, de kiejtette a játékszert. De ott volt még gólvonalas szituáció is, amikor négy kísérletből nem sikerült eleget előrehaladni a vendégeknek. És ezek még mind az első félidőben voltak, ha itt valami összejön, akkor könnyen lehetett volna más a végkimenetel. De mivel ezek csak feltételezések, így nem is nagyon érdekelnek minket, hiszen mi a szemünknek hiszünk, amivel azt látjuk, hogy a félidőben nulláztuk a Packers-t és a végén 7-23 arányban megnyertük a meccset.

A találkozó végén az öltözőben egy szép beszéd volt, ahol mindenki kapott egy meccs labdát. O’Connell elmondta, hogy ezért dolgoztak és itt az eredménye. Hozzátette, hogy ma aki itt van ebben az öltözőben mindenki megérdemli a meccslabdát.

Utána Cousins is mondott pár szót és ő az új GM-nek és a vezetőedzőnek ajánlott a labdát és megköszönte nekik, hogy ezt összehozták.

Visszatérve a jubileumokra. Jefferson karrierjének 200. elkapását már említettük, de ne van itt még két játékosunk is, akik komoly mérföldkőhöz értek. Elsőként a másik elsőszámú elkapónk Adam Thielen, aki a Packers ellen szerezte meg a 6000. elkapott yardját, ezzel a 7. legeredményesebb elkapója lett a Vikings franchise-nak. Nincs olyan messze az összesített 4. hely sem, ehhez idén még 431 yardnyi elkapásra van szüksége, ami könnyedén összehozható.

És, hogy ne csak a támadók közül jubiláljanak, Harrison Smith karrierjének 30. interceptionjét hozta össze az első fordulóban, amivel az Vikings örökranglista 6. helyét foglalja el.

Szóval most minden happy, de nem szabad a fellegek között járni, hiszen ez csak az első lépés volt a hosszú úton. Bár nagyon fontos, de csak az első lépés. Most jön a Philadelphia Eagles, aki majdnem megégette magát a Detroit Lions ellen úgy, hogy 38 pontot sikerült szerezniük. Érdekes találkozó lesz az is.

végeredmény:
GREEN BAY PACKERS 7, MINNESOTA VIKINGS 23

következő mérkőzés:
MINNESOTA VIKINGS – PHILADELPHIA EAGLES, 2022.09.20 02:30

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.