A pihenőhét sem zökkentett ki minket a ritmusból, a Cardinals sem állhatta a Vikings útját

Sorozatban ötödik alkalommal hagyhatta el a pályát a Minnesota Vikings együttese, miután 34-26 arányban sikerült legyőznie az Arizona Cardinals együttesét egy izgalmas meccsen.

Igen a meccs izgalmas volt, mert megint azzá tettük. De kérdem én, kinek lenne jó az, hogy vezetünk 30 ponttal a félidőben és utána meg csak lötyögünk és várjuk a végét. Nem jobb az, hogy végig kell izgulni, hogy vajon mikor engedjük ki annyira a kezünkből a meccset, hogy ráfázunk? Sokkal jobbak ezek a meccsek. Persze a magas vérnyomással és heves vérmérséklettel rendelkező szurkolótársaknak ez a fajta teljesítmény egészségügyileg nem biztos, hogy jó, de mégis harcot látunk a pályán. 

És ha már pálya. A Cardinals ellen megint jól kezdtünk és mi szereztük meg a vezetést. A hihetetlen mobilis irányító, Kirk Cousins 17 yardos futott TD-jével mi kerültünk tehát előnybe, ami megalapozta a meccset. Talán azért is sikerült véghezvinnie ezt a nagy futás, mert akár csak a filmnézők egy M. Night Shyamalan filmnél, a vendégek sem számítottak ilyen csavarra a drive végén.

A várakozásoknak megfelelően zajlott tovább a meccs, jött a Cardinals szépítése, de csak mezőnygól formájában.

A védelmünk ezen a meccsen, habár a hátsó szekcióban voltak óriási benézések, de elől nagyon aprítottuk az ellenfelet. A holtidény legnagyobb igazolása Za’Darius Smith, aki az idény legtöbb sackjét mutatta be eddig most is felpakolt kettőt a táblára. Egyértelmű, hogy az ex-Packers játékos nagyon nagy igazolás volt.

De folytassuk a meccset a második negyeddel és Johnny Mundt-al. Mundt szintén a holtidény egyik szerzeménye, már hatodik éve van a ligában, de eddig még nem jött neki össze, hogy TD-t szerezzen, igaz nem is nagyon volt előtérben korábbi csapatánál. Nem azt mondom, hogy most nálunk túl van használva, de mindenképp több labdát kap mint eddig, ugyanis idén már 12 elkapása volt, míg az elmúlt 5 évben összesen csak 10. Na de ez most mindegy is, mert egy nagyon boldog pillanatot élhetett át, hiszen a második negyedben Cousins őt találta meg a passzával az endzone-ban, így megszerezte profi pályafutásának első hatpontosát.

Szép az előny meg kell tartani címszóval haladtunk tovább, de a félidő előtt sikerült elhallgatatni a közönséget. A hatmeccses eltiltásából visszatérő DeAndre Hopkins TD-jével zárkózott a Cards. Hopkins finoman jelezte is a közönségnek, hogy el lehet halkulni.

Majd jött a harmadik negyed, ahol az eddigi meccsek során nem nagyon ment a ponttermelés és a játék sem. Most sem a legjobb kezdést hoztuk össze a Cardinals ugyanis megfordította a meccset Ertz 8 yardos TD elkapásával.

Ez nem esett annyira jól, hiszen megint jött az idegeskedés és az eredmény után rohanás. De mi a rohanásban jók vagyunk ezt Cook és Mattison révén is bemutattuk a pintyeknek, így alig két percen belül nem csak fordítottunk, de növeltük is az előnyünk.

Mattison is tudott végre TD-t futni. Azok után biztos jót tett a lelkének, hogy az egész múlthéten arról mentek a cikkek, hogy esetleg elcseréljük őt másik csapathoz. Ez nem történt meg és egyelőre nem is fog, mert mikor ezeket a sorokat írom, addigra már lejárt a cserehatáridő és Mattison neve továbbra is MIN jelöléssel található meg az adatbázisban.

A meccs vége felé egy TD és egy mezőnygól segítségével izgalmassá tette a vendég alakulat a találkozót, de egy Cousons-Osborn összjátékkal pontot tettünk a dolog végére.

Ezzel meg van az újabb siker, sorozatban az ötödik, nagy az öröm és a boldogság Minnesota államban. 

Ezt csak megerősíteni tudja szurkoló honfitársunk is, akinek a helyszíni beszámolója alapján a meccs után az egész város győzelmi mámorban égett. Persze ezt nem is csodáljuk hiszen a Vikings 6-1-es mutatóval kezdte a szezont, ami 2009 óta eddig egyszer sem fordult elő. 

Később az öröm még nagyobb lehetett, hiszen a legnagyobb csoportrivális sorozatban negyedik meccsét is elbukta, így három és fél meccsre nőt a Vikings előnye velük szemben, a többiekről nem is beszélve.

végeredmény:
ARIZONA CARDINALS 26, MINNESOTA VIKINGS 34

következő mérkőzés:
MINNESOTA VIKINGS – WASHINGTON COMMANDERS, 2022.11.06 19:00

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.