Happy ThanksVIKINGS, avagy szép győzelem a Patriots ellen Hálaadás napján

Izgalmas meccsel folytatódott a szezon számunkra és szerencsére a srácok nem estek mély letargiába a múlthét után, így meg is lett a győzelem a New England csapat ellen.

Nem mondhatjuk, hogy unatkoztunk volna a csütörtöki meccsünkön, sőt nagyon szórakoztató volt. Persze voltak hibáink, főleg a védelem szinte teljes hiánya az, ami miatt szoros lehetett a találkozó, de ne olyan gyorsan.

A múlthéten megszakadt a sorozat, melyben mindig TD-t szereztünk a nyitódrive-ban, most viszont megint visszatért. 

Nagyon szépen meg volt rajzolva a támadássorozat, a végén Justin Jefferson TD-vel. Ez már-már a védjegyünk, a ligában az élen járunk az első támadásos pontszerzésben.

A Patriots viszont nem szeppent meg és alig másfél perc alatt végigmasírozott a pályán és hamar kiegyenlített. Agholor 34 yardos elkapott TD-jével máris 7-7. Több nagy játékot engedtünk, de ez sajnos az egész meccsen jellemző volt, oké talán az utolsó negyedben nem.

A gyors pontváltás után kicsit visszavettek a csapatok és inkább mezőnyjátékokat láthattunk. Persze a pontszerzések nem maradtak el Folk kettő, míg Joseph egy mezőnygóllal járult hozzá a csapat teljesítményéhez. 

Még a félidő előtt visszatért az élet a Vikings támadásaiba és TD-vel sikerült lezárni a támadást. Hockenson eddig nagyon jó teljesítményt nyújtott mióta hozzánk került, de a TD szerzés mindezidáig elkerülte. Most viszont ezen is túlvan, hiszen a félidő előtt az ő elkapásával megszereztük a vezetést. Ám az öröm nem volt teljes, hiszen Joseph ezen a meccsen is hibázott, kihagyta az extra pontot, így a Patriots-nak elég volt egy mezőnygól az egyenlítéshez. Joseph-nek ez volt az ötödik kihagyott extra pontja idén, amit elég nehéz megmagyarázni. Nem tudni, mikor fog a csapat váltást eszközölni a rúgó poszton, de előbb utóbb meccsbe fog kerülni a sok kihagyott pontszerzési lehetőség.

Most is megvolt az esély a Patriots-nak, hogy egy mezőnygóllal egyenlítsen a szünetre, amit végül meg is tett, így 16-16-al vonultunk az öltözőbe.

A szünet után a Patriots támadhatott először és azonnal éltek is a lehetőséggel, Hunter Henry 37 yardos elkapásával már előnyben is voltak. Ez volt Hunter első TD elkapása a meccsen, viszont az egyetlen amit végül megadtak. A vendégek öröm viszont alig 13 másodpercig tartott, hiszen a visszahordó specialista Kene Nwangwu 97 yardos kickoff return TD-vel hozta vissza egálra a Vikings-t. Ez volt a visszahordó első TD-re visszavitt futása, tavaly kétszer is elérte ezt. Persze meg kell említeni, hogy szerencsén volt itt a bírók, ugyanis elnéztek egy holdingot, ami miatt sim-n visszafújható lett volna ez a pontszerzés.

A meccs végig nagyon szoros volt, egyik csapat sem tudott ellépni igazán a másiktól, de ez így jót is tett a meccsnek, nem volt lefutott. Vendég oldalon ismét örülhettek a szurkolók, hiszen Hunter Henry elkapása először TD-t ért a pályán hozott ítélet szerint. Ám hosszas videózás után végül a bírók érvénytelen elkapásnak ítélték meg a játékot, mert a labda érintette a talajt, így maradt a mezőnygól lehetősége, Folk pedig élt vele. Ezzel a vezetés megvolt, de csak 3 pont.

Ezt a negyedik negyedben Joseph semmissé tette a Pats előnyt, majd jött a fordulat. A Vikings az idei szezonban nagyon háttérbeszorult Adam Thielen lévén megszerezte a vezetést a meccs vége előtt bő 9 perccel.

Volt még lehetősége a Patriots-nak, hogy egyenlítsen vagy akár át is vegye a vezetést, de ez nem jött össze nekik, így a Vikings győzedelmeskedni tudott Hálaadás napján. Jó hosszú ideje nem volt sikerünk a Patriots ellen, de ennek a 20 évnek is vége. 

Szerencsére most kivételesen nem okozott gondot Cousins-nak, hogy főműsoridőben, ráadásul kiemelt meccsen kell pályára lépnie, bár mikor megdobta azt az interceptiont fogtuk a fejünket. Végül egész pofás statisztikát hozott össze, 1 híján 300 yardot passzolt és 3 TD passzt is kiosztott.

Úgy harangoztuk be a meccset, hogy mindkét oldalon gyengélkedik a támadófal, ami a passzjátéknak nem igazán kedvez. Na ennek ellenére pont hogy az működött a futás ellenében. Jones és Cousins, na meg Jefferson majdnem 700 yardot passzoltak. Futás terén viszont tényleg haldokolt a meccs akár a vendég, akár a hazai oldalt nézzük.

A meccsen megérdemelten nyertünk, bár jó sok helyen olvasni a bírózást. Az tény, hogy benéztek jó pár szabálytalanságot a zebrák, ráadásul most már tudjuk, hogy meccset befolyásolókat is, de egyszer nekünk is lehet már szerencsénk nem?

Három dologgal viszont legalább a szezon után kezdeni kell valamit. A futás az nagyon visszaesett az idén, itt valahogy vissza kéne szerezni a régi fényt. A játékosok megvannak hozzá azt nem lehet mondani, hogy nem.

Ami viszont égetően fontos, de vélhetően ez sem változik meg a szezon közben az a védelem és annak játéka. Összesített 31. helyen állunk a védekezés terén, ami azt nézve, hogy összesen 32 csapat játszik al igában, elég borzasztó adat. Ed Donatell nem tudta megváltani a világot, neki a helye az edzői stábban erősen kérdéses. Nyilván nem fogunk változtatni a szezon közben, mert a szekér az megy, a vezetőség sem gondolná, hogy most piszkálni kellene. Persze ha sorozatban jönnének a vereségek lehet más lenne a helyet.

Valamint itt van még a rúgó játékos szerepe. Greg Joseph nem mondható túlzottan megbízható játékosnak, idén 5 extra pontot és már 5 mezőnygólt is kihagyott. Utóbbiból csak az 50+ yardosokból. Egyelőre még nem múlott meccs ezen a pontokon, de ez könnyen változhat, van még hátra 6 meccs.

A következő meccs a Jets ellen les, akik egy kicsit visszaestek a kezdeti jó kezdés után, de egyáltalán nem írhatók le. Szerencsére felkészülési időt kapunk, hiszen csak jövő vasárnap lesz jelenésünk.

És a végére még egy jó hír, hogy idén már biztosan nem lehet negatív mérlegű szezonunk a 9 győzelemnek hála.

végeredmény:
PATRIOTS 26, VIKINGS 33

következő mérkőzés:
NEW YORK JETS – MINNESOTA VIKINGS, 2022.12.04 19:00

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.