Északi kitekintő 12. hét: Vikings újra a helyes úton, a többiek méginkább lemaradnak

Eltelt egy újabb hét és már nincs sok hátra az alapszakaszból, mostantól minden meccsnek óriási a jelentősége.

Egy kis botlás után újra a helyes úton a Minnesota Vikings, akik főműsoridőben egy igen izgalmas meccsen tudták legyőzni a Patriots együttesét és ezzel már csak egy lépésre vannak attól, hogy a csoportgyőzelmet behúzzák és azzal bebiztosítsák rájátszásban való szereplésüket. Igaz, ehhez még kell a többi szereplő is, de jó úton haladunk. Annak ellenére lett meg a siker, hogy egyre több a sérült és a hiányzó a keretben és az őket pótló játékosok egyelőre nem olyan kvalitásúak, mint a kezdők. Ennek ellenére megvan a 9. siker is idén, ami azt is jelenti, hogy minden esetben pozitív mérleggel zárjuk az alapszakaszt.

Ezzel még nincs így a Detroit Lions együttese, akik szoros meccsen maradtak alul a Buffalo ellenében. Nyerhettek volna, de rossz játékot hívtak és így ugrott a lehetőség a győzelemre. Ennek ellenére még mindig a második helyen tanyáznak a csoportban és akár javíthatnak is, ehhez viszont meg kell verni a Jaguars-t.

Sok pontot termelt, de most ez is kevés volt a Green Bay Packers-től, akik az Eagles ellen kaptak ki a legutóbbi fordulóban. Mindezek tetejébe még Rodgers is megsérült, így Love állt be irányítani a Packers-be. Javítani ő sem tudott a csapat teljesítményén, így az Eagles behúzta a meccset és menetel az első számú kiemeltség felé, ahova persze a Vikings is örömmel megérkezne. Idegenben a Chicago ellen javíthatnak ebben a körben.

Akik nagyon simán kikaptak a Jets együttesétől,ezzel a Chicago Bears lassan kénytelen elbúcsúzni a rájátszási szándékaitól. A negatív mérlegű szezon ezzel a vereséggel borítékolható számára, lehet innen már a jobb draft helyért fognak küzdeni, bár látványos meccs leadásra nem igen számíthatunk.

NFC NORTH csapatok eredményei a 12. héten:

Bills 28, Lions 25
Patriots 26, Vikings 33
Bears 10, Jets 31
Packers 33, Eagles 40

NFC NORTHCSAPATGYŐZELEMVERESÉGDÖNTETLENPCT+/-POWER RANKINGS
1Minnesota Vikings920.81857 (+2)
2Detroit Lions470.364-3520 (-2)
3Green Bay Packers480.333-4821 (-2)
4Chicago Bears390.250-5429 (-6)

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.