Michael Penix Jr. az egyik fő esélyes, hogy a Vikings irányítója legyen

Nem csak azért mert eddig is lila színben szerepelt a Washington Huskies csapatával, hanem mert iránta van a legnagyobb érdeklődés a Vikings részéről.

Michel Penix Jr benne van az idei draft class legjobb irányítói között, de egyre többe mondják azt, hogy a TOP10 választásba nem fog beleférni, sőt a legújabb mock-ok szerint akár a második körre is visszacsúszhat. Amennyiben a Minnesota csapata kivárásra játszik és nem cserél fel, az hogy Penix kicsúszik a első tíz helyről az nekünk pont jó lesz, mert akkor simán elhozhatjuk őt a 11. vagy akár a 23. helyen és ezzel a lépéssel megmarad számunkra a második első körös választás joga is, hogy még egy magasan jegyzett játékost elhozhassunk. Utóbbira nagy szükség lenne, mert kellene támadó falember és cornerback is.

De akkor nézzük Penix-et. 

Michael Penix Jr. az Indiana Hoosiers-nél kezdte egyetemi pályafutását, ahol azonnal figyelmet keltett kiváló játékával és vezetői képességeivel. Az első évében, 2018-ban, már az első három mérkőzésen kezdő irányítóként lépett pályára, és sikerült is nyerniük ezeken a mérkőzéseken. 2018 és 2021 között játszott az Indiana-ban és sajnos egyik évét sem fejezte be egészségese, minden szezonban volt sérülése. Ez is az egyik fő gyengesége, hogy Penix Jr. sérülékeny játékos. Három év alatt kétszer volt térszalagszakadása, ami brutális.

2021-ben áttranszferelt a nyugati-partra, a Washington Huskies csapatához, ahol kezdőnek nevezték ki. 2022-ben 11-2-es mérleggel zártak és Penix lett a liga legjobb játékosa a mérkőzésenkénti passzolt yardátlagot tekintve a maga 357 yardjával meccsenként.

Tavaly szintet tökéletes szezont hoztak le. Csak azért szinte, mert az alapszakaszban nem találtak legyőzőre és 13-0-val zártak. A playoff-ban a Sugar Bowl-on nagyon izgalmas meccset játszottak a Texas-al, akiket 37-31-re múltak felül, de a döntőben a Michigan Wolverines egyértelműen jobb volt.

Michael Penix Jr. olyan quarterback, aki rendkívüli passzolási technikával, mentális erősségekkel és vezetői kvalitásokkal rendelkezik. Azonban sérülékenysége, konzisztencia és csapatmunkában való részvétele területén van még fejlődési potenciálja. Ha képes kezelni ezeket a kihívásokat és továbbfejleszteni erősségeit, akkor hosszú és sikeres karriert érhet el.

A kezdeti várakozások és a mock draftok egyértelműen top választásnak titulálták a pár hét múlva megrendezendő Draft-on, de mostanra kijöttek olyan jóslatok – és most már ezeket lehet döntő többségben látni -, hogy ki fog szorulni a top 10-ből, sőt lehet olyat olvasni, hogy nem fog elkelni az első napon és a második körig fog visszaesni. Anno emlékezhetünk Geno Smith is hasonlóan járt, aki végigült két napot a váróban, mire a Jets elvitte őt, holott őt is top helyre várták.

De ahogy előbb is említődött a játékos kiválasztásával kapcsolatban nagy hangsúlyt fog kapni a játékos egészsége. Sokan ezért is kérdőjelezik meg, hogy befér-e az első körbe, mert az egyetemen nagyon sokat volt sérült.

És vajon nekünk szükségünk van-e egy olyan játékosra aki ennyire lutri ebből a szempontból, hogy már egyetemről is áthozza a porcelántestűséget.

Mindenesetre a seattle-i pro daye után mi egy privát edzésen is megnéztük őt, ahol ott volt a GM, a vezetőedző és természetesen az irányító edző is. Persze ebből sokat még nem kell levonni, bár például JJ McCarthy-nak nem szerveztünk privát edzést és a pro day-en is csak az irányító edzőnk volt ott.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .