A Draft harmadik napján tovább erősített a Vikings, hiányposztok betöltve?

A Draft már elmúlt, de még tartozunk a McCarthy-Turner pároson kívül kiválasztott játékosok bemutatásával és, hogy vajon ezzel mennyire sikerült a hiányposztokat feltölteni.

A draftcetlik oda-vissza cserélgetésének eredményeképp a Minnesota Vikings idén a második napon egy játékost sem választott ki, azaz kihagytuk a második és harmadik kört is.

A negyedik körben választottuk ki az Oregon CB-jét, Khyree Jackson-t. Jackson egy magas játékos, hosszúak a karja ezzel hamar előnybe tud kerülni az elkapókkal szemben és le tudja előlük ütni a labdákat. Jól az emberezésben, de blitzeknél is bevethető. Jól tud blokkolni és nem riad vissza a keményebb kontaktoktól sem. Meg van nála az esély, hogy akár kezdőként is lehetőséget kapjon már az első szezonban.

Az ötödik körben is pihentünk, hogy a hatodikban folytassuk. A támadófal is erősítésre szorul, ennek okán érkezett az Oklahoma-ról Walter Rouse.

Rouse egyetemi karrierje során 52 meccsen lépett pályára, mindegyik meccsen kivétel nélkül kezdőként szerepelt. Bal oldali tackle az ő posztja, de a fal jobb szélén is helyt tud állni. Bízunk Darrisaw egészségében és, hogy nem kell kihagynia meccset, de Rouse kiváló beugró játékos lehet. Kezdő még nem lesz, de csereként mindenképp számítunk rá.

A hatodik körben egy nem vár posztra húzott a csapat. Talán nem a legnagyobb hiányposztunk és talán egyáltalán nem hiányposzt, de Kwesi-ék úgy döntöttek, hogy rúgójátékost választanak. Így esett a döntés az Alabama kickerére, Will Reichard-ra. 

Greg Joseph ugye a Packers csapatához távozott, így számunkra eddig csak az XFL-ben játszó John Parker Romo maradt az egyedüli kicker a keretben. Persze előszezonokban volt különböző NFL csapatoknál is, de élesben csak az XFL-es San Antonio Brahmas-ban kapott lehetőséget.

Reichard kiválasztásával mindenképp verseny lesz ezen a poszton is és talán sejthető, hogy egy hatodik körös választási jog elpazarlása is luxus lenne nálunk, így talán megtippelhető, hogy az alabamai draftolt újonc rugdos majd a szezonban. O’Connell elmondta, hogy versenyeztetés lesz az edzőtáborban és az előszezonban, hogy a legjobb játékossal folytassák.

Rátértünk a hetedik körre, ahol előbb a támadófalba erősítettünk. Válaszottunk a Wake Forest centere, Michael Jurgens lett. Jurgens 34 mérkőzésen szerepelt az egyetemen. Nem hívták meg a Combine-ra vagy az All-Star meccsre, de mint kiderült a Vikings tudatosan választotta őt. Ryan Grigson, aki a Vikings senior játékos személyzeti osztályának alelnöke elmondta, hogy régóta, több szezon óta követik Jurgens pályafutását. Elsősorban center poszton bevethető, egyetemi évei alatt főként itt játszott, de guard posztra is átvezényelhető, ahol nagyon eredményesnek bizonyult.

Végül, de nem utolsó sorban a védelembe kiválasztottuk Levi Drake Rodriguez-t. Rodriguez egy nagyon jó pass rusher, aki a 2023-as idényben 5,5 sacket ért el és egy kikényszerített labdavesztést is összehozott. Elég gyors játékos, hogy megtalálja a számítását az NFL-ben. Grison elmondta, hogy őt is figyelik egy ideje és nagyon tetszik nekik a játékos hozzáállása és kitartása, mert semmit nem vesz magától értetődőnek.

Ők voltak tehát az idei év utolsó napjának a Vikings csapata által kiválasztott játékosok. Érdekesség, hogy nem választottunk ki egyetlen elkapót sem, bár ugye az most nem is igazán hiányposzt, hiszen a kezdő páros adott Jefferson és Addison személyében és Powell is egyre jobb formában van, hogy Osborn távozása után a harmadik számú legyen.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .