Justin Jefferson megkapta a megaszerződését, további 4 évig marad

Igazából maga a szerződéshosszabbítás ténye az soha nem volt kérdés, már csak annak időpontja volt az amire eddig vártunk, de ma ennek is pont került a végére.

Jó sok egyeztetést követően megszületett a megállapodás a Minnesota Vikings és az elkapó Justin Jefferson között, aminek értelmében a játékos további 4 évig marad a Vikings alkalmazásában.

A szerződése is igencsak szépre sikerült, hiszen ezen négy év alatt összesen 140 millió dollár ütheti a markát, ráadásul ebből a pénzből 110 millió dollár a garantált rész.

A matek ezzel úgy néz ki, hogy szezononként 35 milliót tehet zsebre a kiváló elkapó, amivel ő lett a legjobban kereső nem irányító poszton játszó játékos a ligában. Évi egy millióval előzi meg az eddig csúcstartó, Nick Bosa-t.

Eddig AJ Brown volt a csúcstartó az elkapók közötti fizetést tekintve, de Jefferson fizetése jó 26 millió dollárral felülmúlja az övét.

Az elkapó az Instagram-ján tette közzé, hogy megszületett a megállapodás: “Valami, ami egykor álom volt, az most az én valóságom” 

A Vikings tulajdonosai, Mark és Zygi Wilf is megszólaltak az ügy kapcsán:

“Karrierje első négy szezonjában Justin az NFL legjobb elkapójává és az egyik legdinamikusabb játékosává vált. Különleges tehetség, aki elkötelezett a csapat iránt és kiváló képviselője annak. Justin kiérdemelte ezt a szerződést és mi nagyon örülünk, hogy még sokáig Vikings marad.”

Egyes korábbi hírek szerint több ajánlat is érkezett különböző csapatoktól, hogy elcserélnék az elkapót, de a Vikings mindig határozott volt és kijelentette, hogy semmi esetre sem szeretne megválni a játékostól és ennél a pontnál mindig véget is vetettek a tárgyalásoknak.

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .