Jövőre hosszabbítanunk kell Justin Jeffersonnal, de vajon honnan lesz rá 130 millió dollárunk?

Hamar eljön az az idő is, amikor a vezetőségnek döntést kell hoznia egyes játékosok jövőjéről a csapatnál és a velük való folytatásról, Justin Jefferson egy lesz közülük.

Az ember pénzből él, hiszen fizetni kell a rezsit, el kell tartania magát és ha van akkor a családját is. Pontosan ezért az ember munkát vállal, hogy fizetést kapjon, ám ennek a mértékét sok tényező befolyásolja.

Itt az NFL-ben, akárcsak más major sportban vagy Európában a labdarúgásban a fizetések nagyon sok esetben, már-már túl sok esetben is teljesen el vannak rugaszkodva a valóságtól.

Ne is menjünk túlságosan messzire az időben és csak nézzük meg, hogy egyes NFL játékosoknál mekkora összegek forogtak idén a holtidényben, aminek még nincs is vége.

Nekünk van egy kiváló elkapónk, aki jelenleg újonc szerződésének harmadik évébe lép be, ami annyit tesz, hogy jövőre le kell ülni vele a tárgyalóasztalhoz és bizony a mostanában forgó összegeket látva igencsak fel kell kötni azt a bizonyos gatyát.

Justin Jefferson egy nagyszerű játékos, már-már új szintre emeli az elkapó fogalmát a ligában. Kétségtelen, hogy ragaszkodnunk kell hozzá és ezért a lehető legtöbbet meg kell érte tennünk. Persze több opció is van, vegyünk ebből hármat.

Elmebeteg mekkora összegek forogtak idén a holtidényben az elkapók átigazolásakor vagy éppen szerződéshosszabbításakor. 

Indításnak jött a Packers-től távozó Devante Adams, aki Las Vegas-ban találta meg új otthonát. Ösztönzőként 5 évre 140 millió dollárért írt alá.

Aztán jött Christian Kirk, aki abból a szempontból kilóg a sorból, hogy nem 100+ millióért írt alá, de még így is 4 év alatt fog megkapni 72 millió dollárt.

Majd Amari Cooper lépett fel a dobogóra a Browns-hoz való szerződésénél, mert 5 év alatt 100 millió dollárt fog keresni.

Hogy ne maradjon ki a buliból Tyreek Hill búcsút intett a Kansas City-nek és Miami-ba igazolt 4 évre 120 millióért.

Talán látszik már, hogy hova fog kifutni a dolog. Előtte viszont folytassuk egy olyan játékossal, aki volt már csapatunk tagja, sőt az ő távozása tette lehetővé, hogy Jefferson most értünk harcol.

Stefon Diggs a jobb élet reményében Buffalo-ba igazolt, de ugye neki akkor csak egy “közepes” szerződése volt, így számíthattunk rá, hogy előbb utóbb nála is megnyílik a pénzcsap.

Így is lett. “Ez nem személyes, ez csak üzlet.” Ilyen tweet jelent meg először Diggs twitter profiljánál, ekkor már lehetett tudni, neki is kellene egy kis emelés. Végül az égiek megszánták őt és persze a Bills is, mert Diggs kapott egy 4 évre szóló 104 millió dolláros szerződéshosszabbítást.

Jövőre pedig eljön az idő a tárgyalásra a Vikings és a játékos között, ami nem lesz egyszerű. Nem lesz egyszerű már csak azért sem, mert nálunk van  több poszt is amin nagyon nagyot kéne javítani, ilyen például a támadófal posztjai, de CB és majd a DE poszt is ilyen lesz jövőre. És valami azt súgja nem fog menni minden és nagyon áldozatokat kell hoznia a vezetőségnek, ami szurkolói szemmel nagyon fog fájni nekünk.

Ezen a vonalon elindulva nekünk is össze kell szednünk magunkat jövőre, ahol majd három lehetőség előtt állunk.

Az egyik és most ezt látom talán a legvalószínűbbnek, az az hogy most, illetve ugye jövőre nem kötünk Jefferson-nal hosszútávú szerződést, hanem lehívjuk az opciós évét az újonc szerződésében. Itt persze egy kicsit nagyobb pénz kell neki fizetni egy évre, de időt nyerünk, ami talán a Vikings számára a legfontosabb lesz.

A második opció az az, amihez a játékos nagyon nagy elköteleződése kell a football és legfőképpen a csapat iránt, aki a jó és minőségi csapatépítést a saját érdekei elé tudja helyezni. Mert ilyen esetben – persze nem kiszúrva a szemét egy kis alamizsnával – megadnánk neki 4 évre mondjuk 50-60 millió dollárt az összeget szépen leosztva, akkor maradna a fizetési sapkában elég, hogy tényleg egy olyan csapat épüljön, ami a bajnoki cím megszerzésébe is beleszólhat.

Ehhez viszont a játékos maximális eltökéltsége kell a jobb cél reményében.

És van ugye a játékos számára a legkedvezőbb opció, amikor alaposan kitömik a zsebét. Ehhez viszont nagyon meg kell nyomni majd a tollat az ajánlatot a Vikings vezetőségétől, mert ilyen elkapó az eddigi szerződéseket nézve nem áll meg 120-130 millió dollár alatt a következő 5 évre.

Tehát így állunk és amennyiben a Jefferson hasonló vagy még jobb szezont produkál, mint az első két évében, akkor nagyon nehéz lesz az első két opció közül valamelyiket érvényesíteni.

fotó: Getty Images

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.