Edzőtábor 2022: Közös edzéssel telt el a harmadik hét, szombaton élesben megy a játék

Eltelt a harmadik hét is a Vikings idei edzőtáborából, viszont ez a hét most egy kicsit különbözött a többitől.

Itt az NFL-ben, az előszezonban nem ritkák azok az úgynevezett közös edzések, mikor két csapat, mely a soron következő mérkőzését egymás ellen fogja játszani, a találkozót megelőző héten együtt készül. Itt, ebben az esetben egész héten vendégül láttuk a San Francisco 49ers együttesét és együtt készültünk a szombati meccsre. 

Az ilyen közös gyakorlatok során túl sokat hallani arról, hogy a két csapat játékosai összeverekedtek, egymásnak mentek. Konkrétan a Panthers és a Patriots közös edzésén is történt ilyen, de szerencsére a 49ers-Vikings tréningek balhé nélkül zajlottak, sőt.

Mindkét edző kiemelte, hogy egyetlen szabály van ezeken az edzéseken, amit mindenkinek kötelessége betartani. Nem lehet balhé.

A játékosok ennek megfelelően teljesítették a feladatokat, jó hangulatban telt a közös hét.

Miután negatív tesztet produkált visszatérthetett az edzőtáborba a Vikings kezdő irányítója, Kirk Cousins. Kirk még a múlthéten lett hazaküldve, mert beteg lett, később derült ki, hogy Covid-os. A játékos továbbra sem oltatja be magát.

A héten, méghozzá a keddi napon megvolt az első keretszűkítés is, aminek értelmében a 90 fős keretet 85 fősre kellett csökkenteni. Mi öt olyan játékosnak köszöntük meg a munkáját, akik nem játszottak nagy szerepet a csapat életében, többen még a Raiders elleni edzőmeccsre sem lettek nevezve. A depth chart nem változott, nem érintette a kezdő és csere pozíciókat. Mondjuk talán annyit, hogy Jake Bargas elküldésével már csak CJ Ham maradt a csapat egyetlen fullback poszton játszó játékosa, de ő pont elég.

A Las Vegas elleni meccsen Kellen Mond nagyon jól játszott, így szinte mindenki biztosra veszi, hogy ő lesz a csere irányító a 2022-es szezonban. A harmadik héten már a másodikszámú csapattal edzett, ahogyan Mannion is, viszont mindig Mond volt a kezdőszereplő. A 49ers ellen most Mond-nak szavazzák meg a bizalmat, mint kezdő QB.

Csütörtökön volt egy kisebb sérülés Ty Chandler-t illetően. Az Las Vegas ellen berobbanó futó kisebb bokasérülést szenvedett, de O’Connell elmondása szerint a sérülés nem vészes és ő szinte biztosra veszi, hogy játszik a hétvégén.

Az első meccs után szinte mindenki már a kezdőben látja a Vikings újonc jobb oldali guardját, Ed Ingram-et. A héten már az első csapattal edzett és a hétvégén is kezdő lesz. Nem igazán lehet rosszat mondani róla eddig. A cserék és a cserék cseréi közül nagyon kiemelkedő volt, így jó hogy esélyt kap a nagyok között is, könnyen lehet, hogy szeptemberben az ő neve is ott virít a kezdő támadófal névsorában.

És nem utolsó sorban jó lenne végre nyerni az előszezonban is, mert sorozatban 5 meccset buktunk el, ami nem túl hízelgő még akkor sem, ha csak előszezon.

Valamint még egy érdekesség a hétről, ami nem köthető a csapathoz csak részben. Mike Zimmer, aki az elmúlt 8 idényben irányította a kedvenceinket, most az egyetemi bajnokság másodosztályában szereplő Jackson State elemzője lett. 

fotó: vikings.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.