Eldőlt a csereirányító sorsa a végső keretszűkítésnél, Mullens marad az aktív keretben

Igazából nem nagyon ért minket meglepetés azzal, hogy Nick Mullens maradt a 2022-es alapszakaszra Kirk Cousins cseréje.

Az előszezonban ez egy kérdés volt, hogy Sean Mannion vagy Kellen Mond lesz-e az előttünk álló idényben a csereirányító, de az élet úgy hozta, hogy mindketten távoztak a csapattól, illetve Mannion csak félig.

Kellen Mond tavaly a harmadik körben került kiválasztásra, sokan benne láttak fantáziát és hogy jó helyettese lesz Cousins-nak. Ez körülbelül az idei előszezon második meccsének kezdetéig hihettük el komolyabban.

Tavaly mindössze 3 snap erejéig volt a pályán, az akkori vezetőedzőnk, Mike Zimmer szinte nyíltan kimondta, hogy nem igazán kedveli Mond-ot és amíg ő a vezetőedző nem is fogja játszatni.

Ez így is volt, de a holtidényben aztán gyökeres változás állt be a vezetőedző személyében és Mond-nak felcsillant a remény, hogy az új rezsimnek bizonyítani tud.

Az edzőtáborban azonban valami nem jöhetett neki össze, ugyanis gyakran csak a harmadik számú csapattal játszott. Ennek ellenére az első előszezon meccsen szinte tökéletesen játszott és 2 TD passzt is kiosztott, énekelni lehetett a különbséget az ő és Mannion játéka között.

Aztán a 49ers ellen már pont fordítva volt, két eladott labda, érthetetlen megmozdulások és pontatlan játék. Itt a közvélemény hangulata is megváltozott, de ami Mannion és Mond számára fontosabb a vezetőedzőé is, mert idehozták Nick Mullens-t, ahol egy héttel korábban a Raiders-el megvert minket.

Ezzel eldőlt, hogy élet-halál meccset fog vívni a keretben maradásért a Broncos elleni meccsen. Ott viszont nem tudta bebizonyítani, hogy érdemes az aktív keretre és a csereirányító posztra, így a keretszűkítésnél ő sem úszta meg. Tehát a 2021-es Draft 3. körében választott Kellen Mond minnesotai pályafutása véget ért.

Ugyanígy járt Sean Mannion is, aki eddig is érthetetlen okokból volt a csapatnál, de most neki is megköszönték a munkáját.

Eldőlt tehát, hogy a frissen igazolt Mullens lesz Cousins mögött a csere, akiért csak akkor kell a Draft picket a Raiders-nek adni, ha bármelyik alapszakasz meccsen benne lesz az aktív keretben. Ám mivel ennek 100% az esélye, megy az ellentételezés Las Vegas-ba.

Nem maradt viszont munka nélkül egyik most elküldött irányító sem, hiszen Kellen Mond a mai napon a Cleveland Browns csapatánál, míg Sean Mannion a Seattle Seahawks csapatánál került be a tartalékok közé.

fotó: PFT

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.