Kire számíthatunk a Draft első körében?

Holnap hajnali 3 órakor Nashvilleben kezdetét veszi a 2019-es NFL draft, amit világszerte rengeteg NFL rajongó fog követni, köztük természetesen a Vikings szurkolók is, akik lélegzetvisszafojtva fogják figyelni, ahogy Roger Goodell bemondja majd a Vikings első körös választását. Azt elég nehéz megmondani, hogy melyik játékos neve fog elhangzani a komisszár szájából, amikor a Vikings-en lesz a sor, abban viszont egészen biztosak vagyunk, hogy a támadófalat fogja erősíteni Rick Spielman és csapata.

A tengerentúlon nagy hagyománya van a mock draftoknak, azaz imádják megtippelni a draftolt játékosok sorrendjét. Különösen igaz ez az NFL-re, hiszen a neten böngészve rengeteg mock draftot találhatunk, megkezdve az NFL szakértőitől, egészen a teljesen ismeretlen NFL-es oldalakig. Ezeket megvizsgálva kialakíthatunk egy képet arról, hogy melyik játékosok pályáznak jó eséllyel a 19. draftpozicíóra. Száz mock draftot gyűjtöttünk össze, íme az eredmény (volt olyan oldal, ahol több mock draftot is találtunk, ezeket az adott oldal neve utáni zárójelben lévő számmal jeleztük):

Az össezgyűjtött mock draftok aktuálisak, hiszen a legrégebbi is április 14.-én lett elkészítve. És akkor lássuk kire számíthatunk az első körben:

Támadó oldalra 85 játékost várnak hozzánk, ami a logikus döntésnek tűnik, viszont volt 15 védőoldali választás is. Ha a posztokat nézzük, akkor védelembe két DB és egy S lett választva, a védőfalba pedig 6-6 DE és DT választás. A 85 támadó pickből csak egyetlen egy (TE) nem támadófalba érkezett: 29 OT és 29 OC/G mellett 8 OG és 18 OL választás jött az támadófalba.

Na de jöjjenek a konkrét nevek is:

29 választással a North Carolina State University OC/G-ját, Garrett Bradbury-t várják a legtöbben a csapatunk első választásának. Kezdhetünk megbarátkozni a nevével? Nem, hiszen 25 választással a második helyen Cody Ford (OT, Oklahoma) végzett. A harmadik legtöbb picket (11) a Washington State-ről érkező Andre Dillard (OL) kapta. Chris Lindstrom (OG, Boston College) és Johan Williams (OL, Alabama) 8 ill. 7 választással nem tűnik túl valószínűnek, ahogy a többi listán szereplő játékos sem. Az legtöbb válaszással rendelkező védő Christian Wilkins (DT, Clemson) lett.

Kíváncsian várjuk hogy Spielman milyen döntést fog hozni a hajnali drafton. Ti kinek örülnétek a legjobban?

 

SKOL Vikings! 💜🏈

Kire számíthatunk a Draft első körében?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .