Kire számíthatunk a 2021-es draft első körében?

Péntek hajnali 2 órakor kezdetét veszi a 2021-es NFL draft, amit világszerte rengeteg NFL rajongó fog követni, köztük természetesen a Vikings szurkolók is, akik lélegzetvisszafojtva fogják figyelni, ahogy Roger Goodell bemondja majd a Vikings első körös választását.

A tengerentúlon nagy hagyománya van a mock draftoknak, azaz imádják megtippelni a draftolt játékosok sorrendjét. Különösen igaz ez az NFL-re, hiszen a neten böngészve rengeteg mock draftot találhatunk, megkezdve a leghíresebb NFL szakértőktől, egészen a teljesen ismeretlen NFL-es oldalakig. Ezeket megvizsgálva kialakíthatunk egy képet arról, hogy melyik játékosok pályáznak jó eséllyel a 14. draftpozicíóra.

2019-ben Garrett Bradbury 29 mock draftban került a csapatunkhoz (ami a legtöbb volt a két évvel ezelőtti mock-ok közül) és végül tényleg a North Carolina State University játékosa mellett döntöttek Spielmanék.

Cikk: Kire számíthatunk a 2019-es draft első körében?

2020-ban két elsőkörös választásunk volt, a 22. helyen kiválasztott Justin Jefferson 14 mock draftban szerepelt (7. legtöbb), a hátra csere után a 31. helyen kiválasztott Jeff Gladney pedig 15 mock draftban került a csapatunkhoz (5. legtöbb).

Cikk: Kire számíthatunk a 2020-as draft első körében?

Az idei draftra ismét a száz legfrissebb mock draftot vizsgáltuk meg, melynek összesített eredményét lent olvashatjátok:

A csapat támadófala évek óta borzalmas állapotban van, így elég nagy a valószínősége annak, hogy támadófalember érkezik. A mock-ok is erről tanúskodnak, hiszen a vizsgált listákban 57 alkalommal szerepel O-Line ember a 14. draft helyen. Többen úgy gondolják, hogy a védőfalat kellene erősíteni és Hunter mellé érkeznie kell egy passzsiettetőnek. Ezt a forgatókönyvet 31 alkalommal láthatjuk a fenti listán. Csupán 12 olyan mock lista van, ahol nem támadó- vagy védőfalember érkezik. Négy listában cornerback, három-három listában linebacker és irányító, további két listában pedig elkapót jósolnak a csapatunkhoz.

A legtöbb listán (33) Alijah Vera-Tucker, a University of Southern California OG-ja szerepel a 14. draft pozicióban. A második legtöbb (17) helyen Christian Darrisaw a Virginia Tech-ről érkező OT nevét lehet megtalálni. A Michigan passzsiettetője, Kwity Paye szorosan ott van Darrisaw mögött, hiszen a neve 16 mock-ban lelhető fel. Az utolsó, legalább tíz listán szereplő név, a Miami passzsiettetője, Jaelan Phillips. További kilenc játékos neve szerepel legalább egy mock draftban. Közülük talán a legmeglepőbb a két irányító – Trey Lance és Justin Fields – neve.

Íme egy-egy videó a három fő esélyesről.

Alijah Vera-Tucker, OG, USC

Christian Darrisaw, OT, Virginia Tech

Kwity Paye, EDGE, Michigan

Kíváncsian várjuk hogy Spielmanék kit választanak majd. Ti kinek örülnétek a legjobban?

SKOL Vikings! 💜🏈

fotó: thegamehaus.com

Kire számíthatunk a 2021-es draft első körében?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Sziasztok Vikings szurkolók!

    Nem olvastam vissza a korábbi cikkeket, hogy volt-e erről szó, de fontos a megfelelő kontextusba helyezni az idei Vikings draftot (legalábbis ahogy én látom):
    – A Vikings 7-9-el zárt tavaly, nem jutottunk a rájátszásba (okait nem részletezem, idővel úgyis csak ez lesz a fontos), idén viszont biztosan el kell érni minimum a playoff-ot, különben a vezetőségnek akár meg is köszönhetik a sok éves munkát,
    – Ez azért is lényeges minimum követelmény, mert a csapat jelenleg nem újjáépíti a keretet, hogy majd x év múlva SB esélyes legyen, hanem csak egy kicsit felfrissítette (az un. win-now módban van még mindig), tehát a vezetőség úgy gondolja (a szakértők, szimpatizánsok már nem biztos), hogy a keret jó és esélyünk van komoly eredményeket elérni (amivel egyébként én is egyetértek, de lehet, hogy csak a túlzott optimizmus mondatja ezt velem),
    – Emiatt az idei drafton olyan játékosokat kellene keresni, amelyek azonnal bevethetőek hiányposztokon (ez persze ellentmond az ‘elérhető legjobb játékos’ kiválasztás alapelveinek, a hosszú távú csapatépítésnek, de nem is mindig szokta ezt Spielman követni, és ezt jól meg is szoktuk szívni…),
    – A probléma, hogy idén hiányzik a 2. körös választásunk, ami azt jelenti, hogy az első 64 választásból nekünk csak egy van (a 14.), a következő pedig a 78. lesz majd, ami azt eredményezi valószínűleg, hogy képtelenség lesz 2-3 fontos posztra (OT, G, DE) is első napos kezdőt találni az idei drafton,
    – A szerencse viszont, hogy van 2 db 3. körös és 4(!)db 4. körös drafjogunk, amivel már lehet majd játszani a drafton (szoktunk is, ezért is izgalmas a Vikings szurkolóknak a draft általában),
    (Az, hogy mi lehet a csereértéke nagyságrendileg az egyes draftcetliknek, megtekinthető az alábbi oldalon:
    https://www.drafttek.com/NFL-Trade-Value-Chart.asp?RequestTeam=MIN )

    A fentiek alapján mi történhet (szerintem):
    1. opció
    Ha fel szeretnénk menni pl. Slater-ért, akkor a jó GM barátság miatt (Paton – Spielman), illetve talán tegnap óta nem akar irányítót vinni idén még a Broncos, és a megfelelő árat persze jól megfizetve, 1/9-ig fel tudnánk menni, beelőzve mindenkit, aki előttünk szinte biztosan elvinné Slatert. Ennek a beáldozott pick-ek és a fent leírt 2. kör hiánya miatt azért nagyon nagy ára lenne, de a LT posztra talán megoldanánk a megfelelő játékost sok évre. Viszont a draft után akkor gyorsan kellene szerezni használható guardot, passzsiettetőt…
    2. opció
    Elengedjük az első két tackle-t, és türelmesen várunk a 14. helyen. Ha számunkra jól alakulnak a dolgok, és bent marad még Darrisaw és Vera-Tucker, valamint az összes DE, akkor
    a. vagy kiválasztható az, akit a legjobban imádnak a vezetőink,
    b. vagy pedig ha pl. 3-4 játékos közül nekünk bárki jó lenne, akkor valakivel nagyon megfizettetjük, hogy pár helyet lejjebb menjünk (pl. visszaszerezhetjük az idei 2. körünket, ezt pedig kiegészítve a sok további választási joggal, kis túlzással szinte bárkiért fel tudunk majd menni a 2. nap a 2-3. körben, akiről úgy gondoljuk, hogy azonnali erősítést jelenthet már idén is).

    Én a 2/b. opciót választanám, így egy kicsi szerencsével összejönne a 2-3 azonnali, minimum átlagos szintű kezdő játékos a draftról, amivel közel komplett lenne a kezdőcsapat (mélység mondjuk nem, de talán annyian nem sérülnek meg idén, mint tavaly), és végre újra reális célként kitűzhetnénk a playoff-ot a csapatunknak!!!

    Go Vikings!

    Kedvelés

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .