A második meccsét is elbukta a Golden Gophers, távolodik a Bowl részvétel

Kegyetlenre sikeredett a Minnesota Golden Gophers második mérkőzése, amit a Maryland Terrapins együttesével játszott a BIG10 második játékhetén. 

Mindkét csapat előtt voltak lehetőségek, mindkét csapat szert tett jelentős előnyre is, a találkozó mégis hosszabbításban dőlt el, amiben egyetlen ponttal a Maryland bizonyult jobbnak. 

Volt izgalom bőven. Már az első negyedben nagyon ellépett a hazai csapat a Miami Dolphins-ban játszó Tua Tagovailoa testvére, Taulia főszerepet vállalt ebben. Előbb egy 8 yardos TD passzal indított, majd a védelmünket szétfutva 39 yardos TD-t ért el a földön és amikor azt hittük, hogy Ibrahim hatpontosa révén felzárkózhatunk, jött egy 76 yardos Tagovailoa-Jones összjáték, amivel alaposan meglepett a Maryland. 

Ebből a sokkból felocsúdva a második negyedben Mo Ibrahimnak és az összeszedett támadási kísérleteknek hála a szünetre 3 TD-vel megfordítottuk a mérkőzés állását. 

Ez már jobb képet festett a Fleck féle csapatról, ez volt az elvárt már a meccs előtt is. 

A fordulás után aztán Tanner Morgan is felkerült az eredményjelzőre miután Chris Autman-Bell-nek kiosztott egy 39 yardos TD passzt. Ezzel és egy mezőnygóllal magabiztos, 17 pontos azaz három labdabirtoklásnyi előnnyel fordultunk rá a záró negyedre. 

Ami viszont sok köszönetet nem tartogatott számunkra, ugyanis nemhogy csak felzárkózott, de ki is egyenlített a Maryland együttese, így következhetett a hosszabbítás.

Ahol kiegyenlített volt a csapatok játéka ez nyugodtan kijelenthető, mert mindkét csapat 4 play-ből ért el TD-t ráadásul, mindkettő 2 yardos futott volt.

Az egyetlen, de annál óriásibb különbség az az volt, hogy míg a támadásokat megkezdő Maryland berúgta a saját extra pontját a szerzett TD után, addig nálunk Brock Welker a kapu mellé lőtte a saját kísérletét, ami azt jelentette, hogy a Maryland nyert és megszerezte az első idei győzelmét, míg mi elbuktuk a második meccsünket is és a tavalyi fényes siker után most a konferencia legvégén kullogunk.

Egyik mérkőzésen sem erre a végkifejletre számítottunk, de el kell fogadnunk. A héten javíthatunk az Illinois ellen, akik ugyancsak két vereséggel indították a rövid szezont.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Mo Ibrahim, a Gophers futója NCAA rekordot jelentő 4 futott TD-t szerzett egyetlen félidő alatt. Szörnyű, hogy ilyen teljesítményű játékosaink vannak és mégis arról beszélünk, hogy még csak vereségünk van idén.

fotó: wjla.com

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .