Kire számíthatunk a draft első körében?

Pénetek hajnali 2 órakor kezdetét veszi a 2020-as NFL draft, amit világszerte rengeteg NFL rajongó fog követni, köztük természetesen a Vikings szurkolók is, akik lélegzetvisszafojtva fogják figyelni, ahogy Roger Goodell bemondja majd a Vikings két első körös választását.

A tengerentúlon nagy hagyománya van a mock draftoknak, azaz imádják megtippelni a draftolt játékosok sorrendjét. Különösen igaz ez az NFL-re, hiszen a neten böngészve rengeteg mock draftot találhatunk, megkezdve a leghíresebb NFL szakértőktől, egészen a teljesen ismeretlen NFL-es oldalakig. Ezeket megvizsgálva kialakíthatunk egy képet arról, hogy melyik játékosok pályáznak jó eséllyel a 22. és a 25. draftpozicíóra. A tavalyi draft előtt is megírtuk ezt a cikket, akkor Garrett Bradbury 29 mock draftban került a csapatunkhoz (ami a legtöbb volt a tavalyi mock-ok közül) és végül tényleg a North Carolina State University játékosa mellett döntöttek Spielmanék.

A száz legfrissebb mock draftot vizsgáltuk meg, melynek összesített eredményét lent olvashatjátok (csak azokat a mock draftokat vettük figyelembe, ahogy egyik választás sem lett elcserélve):

 

22. pick

Az első választásunkra 57 védőt és 43 támadót várnak a szakértők. Az védőknél 40 CB-et, a támadóknál 35 WR-t jósolnak. A legtöbb választást az LSU CB-je, Kristian Fulton kapta, akit 10-10 választással két elkapó, Denzel Mims (Baylor) és Justin Jefferson (LSU) követett. További két CB következik a listán: A.J. Terrell (Clemson) és Jeff Gladney (TCU).

 

25. pick

A második választásra 52 védőt és 48 támadót prognosztizálnak. Itt is a CB és a WR dominál, ami nem túl nagy meglepetés, hiszen a csapat két legnagyobb hiányposztjáról van szó. A legtöbb választást mégis egy passzsiettető, Yetur Gross-Matos kapta. A Penn State kivállóságát két elkapó követ: Denzel Mims (Baylor) és Tee Higgins (Clemson).

 

22 pick és 25. pick együtt

Ha a két választást együtt nézzük, akkor a védők 109-91 arányban “nyertek”. A hiányposztok nagyon látszanak, hiszen 68 CB mellett 67 WR-t várnak hozzánk. A Baylor elkapója, Denzel Mims 20 választással vezeti a listát. A.J. Terrell (CB, Clemson) és Yetur Gross-Matos (EDGE, Penn State) 18-18 választást kaptak. A listán két CB következik: Kristian Fulton (LSU) és Jeff Gladney (TCU). További két elkapónak – Tee Higgins (Clemson) és Justin Jefferson (LSU) – talán még van esélye a csapatunkhoz kerülni. Az első támadófalember Josh Jones (Houston), aki csupán 10 választást kapott, a sokak által várt passzsiettető A.J. Epenesa (Iowa) 9 választással szinte már esélytelen.

 

Szinte biztos hogy egy CB és egy WR érkezik

Sok helyen olvasható volt, hogy akár két CB is érkezhet az első körben, hiszen Mike Hughes-on kívül nincs más kezdő szintű játékos erre a posztra, de a fenti táblázatból az látszik, hogy egy CB és egy WR érkezik majd. A CB-WR sorrend 23-szor, a WR-CB sorrend pedig 19-szer fordult elő. Kilenc esetben CB-EDGE, hét esetben pedig WR-EDGE sorrendet várnak. Egyetlen olyan mockot sem találtunk, ahol a két választással egyforma posztra érkezne játékos.

Kíváncsian várjuk hogy Spielmanék kit választanak majd. Ti kinek örülnétek a legjobban?

SKOL Vikings! 💜🏈

fotó: thegamehaus.com

Kire számíthatunk a draft első körében?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

A véleményed számít, írd meg nekünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .